Beleefpad ’t Natte Laand

In Haarzuilens heeft Natuurmonumenten de avontuurlijke wandelroute Beleefpad ’t Natte Laand uitgezet voor het hele gezin. Tijdens deze wandeling loop je door de bloemrijke weilanden van het Wielrevelt. Deze wandelroute heeft niet voor niets de naam Beleefpad ’t Natte Laand gekregen. Tijdens de wandeling zul je diverse slootjes moeten oversteken. Maar dan wel op verschillende en hele leuke manieren! Zo kun je proberen om met een springstok over de sloot te springen of ga met z’n allen via een trekschuit naar de overkant. Maar ook wiebelplanken en stapstenen kom je tijdens deze route tegen. De route is door zijn korte afstand van 3km goed te doen met wat jongere kinderen. Oudere kinderen zullen het waarschijnlijk jammer vinden dat dat de route maar ‘zo kort’ is. En dan vooral omdat de meeste kinderen het geweldig zullen vinden om over de slootjes te springen. Daarbij is het natuurlijk een uitdaging om droog te blijven (of juist een nat pak te krijgen…)

De route is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Maar avontuurlijke kinderen die iets jonger zijn, zullen zich ook volop vermaken tijdens deze spannende route. Wel moet je er rekening mee houden dat jongere kinderen hier en daar nog wat hulp nodig hebben. Je kunt deze route het gehele jaar lopen, maar zelf zou ik aanraden om de route in het voorjaar of zomer te doen. Zeker omdat de kans op een nat pak zeer groot is. Extra kleding en een handdoek meenemen is geen overbodige luxe. Klik hier voor meer informatie over deze leuke wandelroute.

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vakantietip 10 van Emté en Oerrr: Op zoek naar … POEP [video]

Hoezo niets te doen in de vakantie? Pepijn Gunneweg geeft tips: