Wat is Splatoon 3?

Splatoon 3 is net uitgekomen op de Nintendo Switch. Het nieuwe spel van Nintendo is de 3e in de reeks van Splatoon games. Maar wat is Splatoon precies? Daar gaan we naar kijken.

Wat is Splatoon?

Splatoon is simpel gezegd een First Person Shooter. De eerste Splatoon kwam uit in 2015. In Splatoon vecht je met 8 spelers verdeeld in 4 tegen 4 in een arena. Het doel is om met wapens die inkt schieten zoveel mogelijk grond van de arena’s te “schilderen” met het de kleur van jouw inkt. Om dit te doen zijn er veel verschillende soorten wapens en gadgets om te gebruiken.

Splatoon was een groot succes dus twee jaar later in 2017 kwam Splatoon 2 uit. Splatoon 2 was eigenlijk Splatoon 1 en meer. Met nieuwe wapens en game modes was het een goede opfrissing van het eerste spel. Splatoon 2 was wederom een groot succes. Dus het was logisch dat er een derde spel kwam. Daardoor zijn we nu gekomen bij Splatoon 3.

Splatoon 3

Splatoon 3 is 9 september 2022 uitgekomen en vervolgd Splatoon 2. Het is net zoals voorgaande games vooral een 4 tegen 4 Third Person Shooter waar je zoveel mogelijk grond wil bekladden met jou kleur inkt. Splatoon 3 heeft veel nieuwe wapens en abilities om een frisse start te geven aan de serie.

Er zijn verschillende manieren om online te spelen. Je kan proberen zoveel mogelijk grond jouw kleur te maken of om bepaalde plekken van jou te maken, waardoor de chaos veel meer gefocust is op een plek. Zo zijn er veel verschillende dingen om te doen waardoor het niet snel saai wordt. Er is ook een verhaal, waar je moet vechten tegen het Octarianenleger. Dit verhaal speel je in Singleplayer. In het verhaal speel je als Agent 3. Waar je tegen de Octarianen moet vechten (de vijanden in de oude Splatoon games).

Er is dus veel te doen in het spel. Ik raad wel aan om Nintendo Online te hebben om zo veel mogelijk uit het spel te halen. Al is dit niet nodig om het leuk te hebben.

Nog meer weten? Lees dan de verse gids met alles over Splatoon van Nintendo >>>>

 

About Dirk Ahles

dirk@familieahles.nl'
Hallo. Ik ben Dirk Ahles. Ik ben de zoon van Karina. Ik ben 15 jaar. Ik houd van gamen en van naar de bioscoop gaan en maak daar verslagen over voor op de website.

Check Also

Kirby en de vergeten wereld [bespreking]

Kirby en de vergeten wereld is de nieuwste Kirby game van Nintendo. Deze keer in …