Jeugdfilm ‘Alles mag’ wint EMMY Award

emmy-award-alles-magProducent BIND en coproducent VPRO hebben zojuist met de korte jeugdfilm Alles mag een International Emmy Kids Award gewonnen in de categorie beste TV Film/Korte Serie.

Alles mag” in het kort:
De elfjarige Tygo uit Brabant houdt vlak na zijn verhuizing naar Amsterdam een spreekbeurt over carnaval. Wat begint als een algemene uitleg over het feest, loopt uit op een persoonlijk verhaal dat steeds schrijnender wordt. Want hoewel zijn vader altijd zegt dat met carnaval alles mag en Tygo ervan droomt om bij de majorettes te gaan, toont zijn vader hem tegelijkertijd dat je zelfs met carnaval te ver kunt gaan.
Met: Lars Jennissen, Indy Aponno, Patrick Stoof, Ricky Koole, Rosa Reuten en Bert Hana

unnamed (5)

Alles Mag kwam tot stand in het kader van project Nu-Of-Nooit met steun van het Mediafonds en Zapp en won al eerder awards op het TIFF in Toronto, het Tokyo Kinder Film Festival, Cinekid, Olympia Film Festival in Griekenland, het 60th International Short Film Festival in Oberhausen en was op het Nederlands Film Festival 2014 genomineerd voor een Gouden Kalf. Vorig jaar waren BIND en VPRO ook genomineerd voor een Emmy met de korte film Mimoun van Tallulah Schwab.

Alles mag is op dit moment te zien in filmtheaters in het programma VPRO kort & klein, samen met twee andere korte jeugdfilms (Munya in mij en Johnny Bakru).

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Vogeljacht

De 12 jaar oude Victor en zijn vader hebben een gemeenschappelijke hobby en reizen als …

Share
Share