Je neemt gewoon een aanloopje

Wat moet zo´n wurm nog een hoop leren. Dat denk ik vaak, als ik naar mijn kleinkind kijk.

Maar soms leer ik van hem. Als de ganzen ons roepen “Ga mee, ga mee naar Afrika!”, zegt dat kleine mannetje meteen: “Ik kan niet vliegen!” Terwijl ik altijd had gehoopt dat ik op een dag gewoon een aanloopje zou nemen en dan…

Hij vertedert me. Ik kan ontzettend om hem lachen en me enorm aan hem ergeren. Ik denk dat het wederzijds is. Dat ie soms denkt: “Rare oma”. Dan denk ik: “Apart kleinkind” Dan nemen we samen een aanloopje. Vlieg jij al Seth? Pfff, nee!

Genieten in verwondering. Een feest van herkenning voor iedere grootouder.

Recensie
Je neemt gewoon een aanloopje is een soort dagboek.  Kleine verhaaltjes over kleinzoon seth, die oma deelt met ons. Ze past de eerste vier jaar op kleinzoon Seth, totdat hij naar de basisschool gaat. Het boek pak je net zo makkelijk als dat je het weglegt. Niet een moeilijke verhaallijn, gewoon lekker lezen 143 pagina’s is niets in dit verhaal en erg leuk omschreven.Ik ben dol op dit soort boekjes!

De verhaaltjes zijn herkenbaar voor grootmoeder zoals ze zelf al omschrijft, maar daarnaast ook voor moeder. Maar de titel: Je neemt gewoon een aanloopje”? Ik ben er nog niet helemaal achter waarom deze gekozen is…..

Je neemt gewoon een aanloopje – Marjan van den Berg
Nederlands – Hardcover – 143 pagina’s – The house of books b.v.
Bestel dit boek bij bol.com >>>

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Het dagboek van Renia Spiegel

Een dagboek van een pubermeisje in de Tweede Wereldoorlog. Een joods meisje, die de oorlog …

Share
Share