Filmeditie Spijt!

spijt1Jochem is het mikpunt van getreiter op school. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaat hij Jochem zoeken om te zeggen dat het hem spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer. Misschien is het al te laat …

Carry Slee schreef ruim zeventien jaar geleden dit aangrijpende verhaal over pesten, dat vandaag de dag nog net zo actueel is als toen het voor het eerst verscheen. Spijt! verwoordt als geen enkel ander boek wat de impact van pesten is voor alle betrokkenen. Het boek werd bekroond door de Nederlandse Kinderjury en de Jonge Jury. Spijt! is nu verfilmd door regisseur Dave Schram (o.a. Kruimeltje, Pietje Bell, Sonny Boy), die eerder boeken van Carry Slee verfilmde. Spijt! is het zesde boek van Carry dat op het witte doek is te zien.

Recensie
Jochem en David zitten bij elkaar in de klas. Jochem wordt op school erg gepest. David vind dit heel erg,  maar uit angst om zelf gepest te worden, durft hij er niks van te zeggen. Op een dag blijkt dat Jochem niet is thuisgekomen. Als David en Nienke dit horen, weten ze niet hoe snel ze moeten gaan beginnen met zoeken. Ze moeten Jochem vinden, voor het te laat is…

Spijt! is een heftig boek, met als thema pesten. Een heftig verhaal met een heftig einde, maar wel een verhaal met een duidelijke boodschap er in.  Het verhaal laat zien wat pesters aanrichten, bij iemand die continu gepest wordt. Juist het onderwerp – en de manier waarop het is geschreven natuurlijk – zorgt ervoor dat Spijt! een heel goed boek is. Het boek kan je echt wel aan het denken zetten, en dat is nou net wat Carry Slee wil bereiken met dit verhaal.

Filmeditie Spijt! – Carry Slee
Leesboek, hardcover, 144 pagina’s, FMB Uitgevers
Bestel dit boek hier>>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Juf Braaksel en de woeste achtervolging

Dacht ik toch echt dat de serie boeken over juf Braaksel keurig afgerond was met …

Share
Share