Een dagje weg met de familie: zo hak je de knoop door

Eindelijk hebben jullie een datum geprikt waarop de hele familie een dag vrij heeft en wat leuks kan doen samen. Zeker wanneer je een grote familie hebt is dat nog weleens een dingetje. De een moet naar werk, de ander heeft een belangrijk sporttoernooi. Voor je hebt weet ben je weer een halfjaar verder voordat je ze ziet. Maar eindelijk, het is zover. Alleen nu het volgende probleem: wat gaan jullie doen?

Rekening houden met iedereen
Een grote familie heeft zo zijn voordelen. Er is altijd iemand die op je kids kan passen en wanneer er iets is dan staat er ook in een mum van tijd iemand voor je neus. Alleen wanneer er iets te regelen valt is het wat minder. De één wil naar een pretpark, de ander wil naar de dierentuin of naar een zwemparadijs. Ook wil je als familie niet teveel uitgeven, maar hoe doe je dat? Zo voorkom je dat het regelen een drama wordt en kun je gemakkelijk de knoop doorhakken.

Lootjes trekken
Je hoeft niet alleen maar lootjes te trekken tijdens Sinterklaas, dat blijkt maar weer. Het kan nu ook een goed idee zijn om een dagje weg met de hele familie te regelen. Het gaat als volgt: je schrijft samen een paar leuke ideeën op verschillende briefjes en stopt dit vervolgens in een bak. Even grabbelen en trekken maar. Het idee wat er op het getrokken briefje staat gaan jullie vervolgens doen.

Meeste stemmen gelden
Het meeste stemmen gelden is eigenlijk het eerlijkste idee. Pak er een papier bij en schrijf alle ideeën op. Het enige wat je moet doen is iedereen voor één van de ideeën laten kiezen. Per gekozen activiteit zet je er een streepje en zo ben je er snel achter welke activiteit gaat worden.

Rad maken
Misschien heb je het spel Twister nog wel thuis in de kast liggen? Mocht dat niet zo zijn kun je gemakkelijk zelf zo’n plankje maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een plankje, een lange spijker en een potlood. Schrijf op het plankje verschillende ideeën en daarna? Spin the wheel. Waar het potlood of de wijzer op uitkomt heeft gewonnen.

Laat de kinderen kiezen
Wie moeten het leukste hebben tijdens een activiteit? De kinderen, toch? Laat daarom de kinderen uitmaken wat voor een activiteit zij graag willen doen. Om het ook nog een beetje leuk te maken voor de volwassenen in de familie is het een goed idee om 5 leuke ideeën al op te schrijven waaruit zij vervolgens een keuze kunnen maken.

Rouleer per gezin
Dit is zeker een goed idee wanneer de familie uit meerdere gezinnen bestaat. Laat elke keer een ander gezin beslissen wat jullie gaan doen en laat ze ook alles regelen. Denk aan eten en drinken, de kaartjes etcetera. Dat scheelt niet alleen een heleboel gedoe, ook is het leuk om telkens heel iets anders te gaan doen.

De leukste ideeën voor een dagje weg met de familie
Komen jullie er echt helemaal niet uit wat jullie voor een activiteit kunnen doen met de gehele familie? Geen probleem, speciaal voor jullie hebben we hieronder een lijst gemaakt met alle leuke activiteit per seizoen en per budget. Dat laatste is wel zo leuk, op deze manier kunnen jullie zelf bepalen hoeveel er op zo’n dag wordt uitgegeven.

Ideeën voor een dagje weg in de lente
In de lente hoop je natuurlijk op een zonnetje. Wanneer jullie als familie een klein budget hebben is het leuk om met de familie in een groot park te picknicken. Iedereen zorgt op zijn beurt weer voor lekkere hapjes of drankjes. Wanneer jullie zijn uitgegeten is het leuk om zelfbedachte spelletjes te gaan doen. Bepaal de teams en zorg voor een kleine verrassing voor het winnende team. Wanneer jullie een groter budget hebben kunnen jullie bijvoorbeeld naar de dierentuin of naar een attractiepark gaan. In de lente is het nog niet zo warm en is het minder erg om even in de rij te staan.

Ideeën voor een dagje weg in de zomer
Wanneer jullie een klein budget hebben is het in de zomer altijd een goed idee om naar het strand te gaan. Neem wat schepjes en emmertjes mee en de kinderen zijn automatisch uren zoet. Voor een groter budget is het een leuk idee om een boot te huren waar jullie vervolgens kunnen aanleggen bij een restaurant om lekker te lunchen of te dineren. Ook is het in de zomer leuk om naar een attractiepark te gaan, mits jullie tegen wat langere wachtrijen kunnen.

Ideeën voor een dagje weg in de herfst
De herfst in Nederland kan of fantastisch mooi zijn of met alleen maar regen en wind. We gaan even van het positieve uit. Met een klein budget kun je in de herfst een speurtocht door het bos in de buurt uitzetten en de speurtocht afsluiten met een lekkere pannenkoek. Mocht het weer toch niet meezitten en jullie hebben wat meer te besteden dan is het bowlen een goed idee voor zowel jong als oud. Om de avond helemaal goed af te maken is steengrillen natuurlijk wel de kers op de taart.

Ideeën voor een dagje weg in de winter
In de winter moet je rekening houden met koud en regenachtig weer. Komen jullie een dagje samen en hebben jullie weinig te budget? Dan is het leuk om een spelletjesmiddag te organiseren bij iemand thuis met lekkere hapjes. Wanneer jullie een wat groter budget hebben kunnen jullie een dagje indoor gaan skiën of snowboarden. Terwijl opa en oma met een lekker glas met warme glühwein naar jullie kijken kunnen de kinderen heerlijk ravotten in de sneeuw. Sluit de familiedag vervolgens af met een lekkere kaasfondue met stokbrood en andere lekkernijen.

Tip: vraag een VVV cadeaukaart
Nog voordat jullie een familiedag gaan regelen is het leuk om voor je verjaardag, Moederdag of voor Sinterklaas een VVV cadeaukaart (te koop bij Primera) te vragen. Een VVV cadeaukaart kun je bij meer dan 23.000 deelnemers in Nederland besteden, denk hierbij aan dierentuinen, pretparken en restaurants. Grote kans dat het ook te besteden is bij de activiteit die jullie gaan uitkiezen als familie.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Sieraden ‘doorgeven’ aan je kind

Misschien heb jij ooit een horloge van je oma gekregen? Of heb je een ring …

Share
Share