Trice – dobbelspel bedacht door John de Mol

Ik houd van woordspelletjes. Van zoveel mogelijk woorden maken vanuit een bestaand woord, van galgje, van scrabble etc etc. En dus ben ik blij met een nieuw woordspel. Bedacht door niemand minder dan John de Mol die al veel goede ideeën heeft gehad die een succes werden! Ben benieuwd naar mijn ervaring met TRICE!

Inhoud
Wo(o)rd jij de dobbelkoning? Met Trice kun je spelen en tegelijkertijd je hersens trainen! Gooi een groene (beginletter), rode (eindletter) en witte dobbelsteen (aantal letters). Schrijf binnen één minuut zoveel mogelijk woorden op met de beginletter, eindletter en het aantal letters dat je hebt gegooid. Elk woord is 1 punt. Wie na zes rondes de meeste punten heeft, is de winnaar! Voor 1 tot 7 spelers vanaf 10 jaar.

Hoe speel je TRICE?
Het spel zit in een stevig klein kartonnen doosje, handig om mee te nemen dus. In het doosje zit een zakje met twee 6-kantige witte dobbelstenen met cijfers, één rode en twee groene dobbelstenen met meerdere kanten waar de letters op staan. Verder zit er een scoreblokje in een een uitlegvelletje.

De witte dobbelstenen geven de lengte van de te maken woorden aan. Er is een “makkelijke” met 4-5-6 er op en een “moeilijke” met 6-7-8. Met een van de groene dobbelstenen bepaal je de beginletter en met de rode de laatste letter van de woorden die je gaat maken.

Je speelt in 6 ronden van een halve of een hele minuut en probeert zoveel mogelijk woorden te maken. Dat is eigenlijk het hele plan! Eenvoudig uit te leggen en dus snel te spelen. Even een spelletje TRICE kan prima tussendoor, in een minuutje of 10.

Mening
Hoe eenvoudig het ook klinkt, het is nog best een uitdaging. En dat maakt het leuk. Ik zou je aanraden om echt eerst te werken met de 4-5-6 dobbelsteen, dat is al lastig zat. Wat ik deed was woorden van 4, 5 of 6 letters goed te rekenen voor de kinderen en voor mezelf te gooien met de 6-7-8 dobbelsteen. Zo konden de kinderen er beter inkomen en werd het een echte wedstrijd. Of, bij jongere kinderen, ook 3-letterwoorden…

Leuk dus! En voor een mooi prijsje, zeker ook geschikt als cadeautje. Zelf had ik het prettiger gevonden wanneer het net iets duurder was geweest en er dan een zandloper in had gezeten. Het aspect tijd is essentieel bij dit spel en ik vind daarin een zandloper altijd wel prettig 😉 Natuurlijk kun je het met een stopwatch doen of zo, maar toch… Maar verder: echt leuk!!

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wospido – recensie van een nieuw woordspel

Een superheld… beginnende met de letter “P”? Pokémon? Papa? Peter Pan? Een politieagent? Dit zijn …

Share
Share