Shuggie Bain

‘Een hartverscheurend verhaal over verslaving, verlating en identiteit.’ zo roept Time Magazine. Winnaar van de 2020 Booker Price. En dat voor een debuutroman, hoe knap is dat!

Shuggie Bain, geschreven door Douglas Stuart en uitgegeven als paperback van 448 pagina’s door uitgeverij Nieuw Amsterdam, is een indrukwekkend debuut. Vaak staan er op een cover van een boek allerlei wervende teksten, maar die kunnen misleidend zijn, er toe dienen tot verkoop te verleiden. Bij Shuggie Bain is iedere review een lovende, van allerlei verschillende internationaal gerenommeerde bronnen. Dit is dus een roman die gelezen moet worden!

Het verhaal
Hugh ‘Shuggie’ Bain brengt in de jaren tachtig zijn jeugd door in een vervallen sociale huurwoning in Glasgow. Agnes, zijn moeder, is alles voor Shuggie. Zij behoudt haar trots door er altijd goed uit te zien. Toch zoekt ze steeds vaker troost in drank. Shuggie probeert intussen uit alle macht normaal te zijn, ook al ziet iedereen dat hij ‘anders’ is dan de andere jongens. Agnes steunt haar zoon, maar haar verslaving begint alles te overschaduwen, zelfs de liefde voor haar Shuggie.

Shuggie Bain bekijk / bestel je hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share