croma wok oliemelange

Wokken en roerbakken met oliemelange van Croma: prima resultaat!

logo cromoTussen wokken en wokken kan een groot verschil zitten! Wokken of roerbakken is populair vanwege het gemak en de lekkere behoud van versheid van de groenten. Maar het begint bij het bereiden van een goed wok -gerecht met de olie. Want die moet heel heet kunnen worden zonder te ‘verbranden’.  

croma-wok-trotse-vaders-2Bijna iedereen gebruikt daarvoor gewone olijfolie, maar die is daar eigenlijk niet zo geschikt voor. Daarom komt Croma nu met een olie-melange die heet kan worden zonder te verbranden en niet spat: Roerbak Oliemelange voor vlees en groenten.

Croma heeft ongetwijfeld een grote reputatie op het gebied van producten voor bakken en braden. Wie kent niet de bekende boterpakjes voor het snel bruinbakken van vlees, zonder spatten en met als bijproduct een heerlijke jus! recept-wok-trotse-vaders-4Maar de tijd dat we elke Hollandse maaltijd met bruin gebraden vlees en jus lieten vergezellen lijkt ver achter ons.

In deze tijd is wokken en roerbakken natuurlijk erg populair en dus begrijpelijk dat Chroma zijn expertise inzet om ook deze vorm van maaltijden te helpen deze gemakkelijker en vooral lekkerder te maken. Het nieuwe product heet “Roerbak Oliemelange” en is te koop voor rond de €2,79 in komt in twee varianten: ‘mild’ en ‘olijf’.

Croma roerbak melange olieZoals de naam al aangeeft gaat het om een mengsel van oliën (zonnebloemolie, koolzaadolie, lijnzaadolie en bij de variant ‘olijf’ ook olijf-olie en zonder water zodat het niet spat. Deze  melange zorgt voor het beter kunnen verhitten, wat de knapperigheid van de wok-ingrediënten ten goede komt. Dit is allemaal mooi, maar de proef is natuurlijk het eten, dus ging de redactie van trotsemoeders.nl aan het wokken.

Bij de oliemelange zaten vijf heerlijke wokgerechten en daar hebben we (binnen een half uur op tafel) een combinatie gerecht van gemaakt: met aardappelschijfjes, kipblokjes, peultjes, paprika’s. Op smaak gemaakt met verse knoflook, ui en amandel-snippers. We kozen bij de bereiding voor de milde variant van Chroma’s roerbak oliemelange ‘mild’.

Het recept kun je vinden op trotsevaders.nl, over het resultaat kunnen we hier duidelijk zijn. De olie liet zich prima verhitten, de aardappelschijfjes e de kipblokjes werden mooi bruin, en de groenten en paprika snel bijtgaar. Dus we hebben heerlijk gegeten want het roerbak gerecht was prima gelukt. Aanbevolen dus.

recept-wok-trotse-vaders-3 recept-wok-trotse-vaders-2

 

Share

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Roerbakgroenten [recept]

Mijn man en ik eten erg graag groenten en vaak maken we roerbakgroenten klaar. Soms …

Share
Share