Zeker een beker

zeker een bekerZeker een beker is een boek dat bij uitstek geschikt is voor kinderen die goed tennissen of dit heel graag willen leren. Het boek is geschreven door Sophie Asberg, die zelf tennisdocente is. Ze gaat in op alle aspecten van een tenniswedstrijd, van de voorbereiding tot het spelen van de wedstrijd zelf en het herstellen na de wedstrijd. Het boek bestaat uit vier delen, die ieder weer uit verschillende hoofdstukken zijn opgebouwd. Het boek eindigt met algemene en praktische informatie over bijvoorbeeld baansoorten.

Sophie Asberg geeft gedurende het hele boek allemaal praktische en nuttige tips: checklists, recepten, adviezen. Geregeld geeft ze een voorbeeld, waar ze vervolgens op reflecteert en tips op baseert. Tips zijn duidelijk herkenbaar door het kadertje rondom en de tennisracket met een lampje er in. Al wil iedereen die een wedstrijd speelt natuurlijk het liefst die beker winnen, het plezier in de sport staat voorop, ook in Zeker een beker.

wedstrijdlogboekZeker een beker heeft een handzaam formaat en past daarmee uitstekend in een sporttas. De bladzijden zijn vol, maar zien er aantrekkelijk uit door het gebruik van kleur en veel illustraties. Er wordt geregeld verwezen naar filmpjes op de ondersteunende site. De lezer wordt persoonlijk aangesproken in het boekje, ieder hoofdstuk begint met ‘Hé wedstrijd-ster …’. Hierdoor krijg je echt het gevoel dat de auteur het tegen jou heeft en niet tegen gewoon iedereen.

Er is ruimte voor je eigen aantekeningen én om je wedstrijdresultaten bij te houden. Leuk vind ik de mogelijk om een logboek van de wedstrijden bij te houden en waarbij je kunt aangeven hoe je je hebt voorbereid en hoe de wedstrijd is verlopen.
Het voorwoord van Zeker een beker is geschreven door de beste Nederlandse tennisser, Richard Krajicek.

Mijn dochters tennissen niet, en hebben volgens mij ook niet de ambitie om dat te gaan doen. Ze waren dan ook niet bijster geïnteresseerd in Zeker een beker, eigenlijk gewoon niet ;-). Het boek is daarom volgens mij echt gericht op kinderen, vanaf een jaar of 10, 11, die goed tennissen en wedstrijden (willen) spelen.

Zeker een beker – Sophie Asberg
jeugdboek (sport), paperback, 192 pagina’s, Tirion Uitgevers
Bestel dit boek hier >>>>

 

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Je oude lichaam terug na de zwangerschap, hoe doe je dat?

Als je net bent bevallen zal je lichaam moeten herstellen, je hebt immers een zware …