Meer kanthaken [recensie]

In de opvolger van het succesvolle ‘Kanthaken’, laat Sascha Blase-Van Wagtendonk (bekend van het blog A la Sascha) zien wat je nog meer kunt haken met de kanthaaktechniek. De mode- en woonaccessoires zijn gefotografeerd in romantische settings. Van kimono, kralentasje, omslagdoek tot poncho; de prachtige foto’s maken Meer kant haken een sfeervol haakboek om bij weg te dromen. Bovendien staan alle haakpatronen stapsgewijs beschreven, inclusief haakschema’s en basisuitleg, zodat haaksters van alle niveaus deze prachtige haakontwerpen kunnen haken.

Recensie
Meer Kanthaken is het vervolg op ‘Kanthaken‘, beide van de hand van Sascha Blase-Van Wagtendonk. Ik ben al jaren fan van de ontwerpen van Sascha en heb al verschillende shawls gemaakt die zij heeft ontworpen.

Kanthaken is een variatie op filethaken. Met een slimme combinatie van een aantal eenvoudige basissteken kunnen mooie en ingewikkelde patronen maken. Alsof het lapjes kant zijn, maar dan wat grover van structuur. Mijn oma maakte vroeger bijvoorbeeld kussens, spreien en gordijnen met alleen maar vasten en lossen. Bij het kanthaken gebruik je ook veel stokjes. Er ontstaat vaak al snel een repeterend patroon dat je als snel uit je hoofd kent en waardoor je eindeloos en ontspannen kunt doorhalen. Bijna therapeutisch …


Meer kanthaken laat zien dat er veel toepassingen zijn voor deze techniek. Maar mijn favorieten zijn toch wel de shawls en omslagdoeken en het babydekentje.

Veel haaksters zullen het met mij eens zijn dat dit soort boekjes alleen al leuk zijn om te hebben. Je hoeft echt niet alles te maken, lekker bladeren en genieten van de eindeloze opties die je hebt is al leuk. En biedt enorm veel inspiratie. Sascha heeft ook zelf op haar site geschreven dat het ‘de bedoeling was een vernieuwend haakboek dat maken, dat ook een mooi ‘koffietafelboek’ is.’ Nou, dat bedoel ik dus!

Ik ben helaas nog niet in de gelegenheid geweest te starten met een ontwerp uit Meer kanthaken. De foto’s van het boek én de foto’s van andere ontwerpen van Sascha geven echter voldoende indruk van de kwaliteit van haar ontwerpen.

Niet onbelangrijk: mijn ervaring is dat de patronen van Sascha altijd heel duidelijk zijn geschreven. Ook voor beginners zijn de patronen goed te lezen. Als je maar goed leest en stap voor stap doet wat er staat. Voor in het boek staan een basisuitleg en technieken en tips van kanthaken.

En als je er niet uit komt, op Facebook zijn er genoeg groepen waar je je vraag kunt stellen. Ik denk zelfs dat Sascha je persoonlijk te hulp wil schieten als je haar benadert.

Sascha heeft trouwens  meer talenten dan alleen het kanthaken, maar heeft bijvoorbeeld ook bijzonder leuke lappenpoppen ontworpen. Er zijn ook al twee boeken met patronen verschenen. En verder kan je voor een paar euro’s in haar Ravelry– en haar Etsy-store patronen van prachtige shawls aanschaffen!

Meer kanthaken – Sascha Blase – van Wagendonk
Creatief boek, paperback, 96 pagina’s, Kosmos Uitgevers
Bestel ‘Meer kanthaken’ hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Be the best you planner, van mom in balance, uitgebracht door Kosmos Uitgevers

Be the best you planner, van mom in balance, uitgebracht door Kosmos Uitgevers

Hoe vaak ik al niet aan lijstjes, to-do schriftjes, briefjes, reminders en andere systemen ben …

Share
Share