Mon en Pam

‘Wij zijn als kat en hond,’ zegt Pam.
‘Jij vit op mij. En ik op jou. Dat is niet lief!’

Mon zucht. ‘Dat is waar,’ zegt hij zacht.
‘Ik word daar zo moe van.
Zo moe als een hond. En jij bent poeslief!

Recensie
Mon en Pom is een boek geschreven voor kinderen op AVI-M3 niveau. Dit betekent normaal gesproken dat je na 6 maanden leesonderwijs dit boek zelfstandig kunt lezen. Voor mijn dochter die nu ruim 2 maanden in groep 3 zit, is het boek al wel redelijk goed te lezen. Omdat het boek maar liefst 92 pagina’s dik is, vindt ze het toch wel fijn om stukken samen met mij te doen.

Het verhaal gaat over twee buren, namelijk Mon de mol en Pam de gans. Mon is altijd aan het werk, tunnels graven en Pams spullen aan het opruimen. Pam is meestal lui, ze wil de hele tijd spelen en probeert Mon met taart of geheimpjes over te halen dit met haar samen te doen. Pam wordt zelfs verliefd! Mon en Pam zijn zo verschillend, dat het soms in ruzie uitloopt, maar uiteindelijk komt het altijd goed!

Het boek is in korte hoofdstukken geschreven, dit maakt het behapbaar om steeds een verhaaltje uit te lezen. De verhaaltjes zijn met korte makkelijke zinnetjes opgebouwd. De mooie grote illustraties op bijna elke bladzijde, maken het boek leuk om te lezen.

Mon en Pam – Aag Vernelen
Leesboek, hardcover, 92 pagina’s, de Eenhoorn
Bestel dit boek hier>>

Share

About Sharon Sourbag

shinsenveld@hotmail.com'
Moeder van 3 prachtige totaal verschillende dochters (5, 2 en 10 maand) en getrouwd met de liefste man.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share