Maak het zelf met foto’s

Je kunt met foto’s allerlei dingen maken: een sleutelhanger, een kalender, een spel of een puzzel. In dit boek staan al die leuke foto-knutsel-ideeën verzameld. En dat niet alleen met foto’s van jezelf, ook met foto’s van je vriendjes, je zus of broer, van je vader, je moeder, je opa of oma, eigenlijk van iedereen die je kent.

Recensie

Zelf vind ik het erg leuk om te knutselen. Helemaal nu mijn zoontje de leeftijd krijgt dat hij ook steeds meer dingen zelf kan en wil maken. In Maak het zelf met foto’s staan veel leuke ideeën om te maken. Hoe je de dingen moet maken, is duidelijk beschreven. Met behulp van plaatjes wordt extra duidelijk hoe je te werk moet gaan. Van elk voorwerp staat een foto afgebeeld, zodat je ook een duidelijk beeld hebt van het eindresultaat.

Ik ga zeker met mijn zoontje diverse dingen maken uit dit boek. Want wat is er nou leuker dan een zelfgemaakte kalender of opbergdoos op je kamer te hebben? En waar dan ook nog eens hele mooie foto’s op staan van jezelf of wat voor foto’s dan ook. Maak het zelf met foto’s is leuk voor jong en oud. Oudere kinderen kunnen deze voorwerpen (bijna) helemaal zelf maken. Jongere kinderen zul je wat meer moeten helpen. Maar ook dat is erg leuk, om samen met je kind zelf iets leuks te maken van foto’s.

Mijn zoontje van vier jaar mocht kiezen wat hij als eerste wou maken met een paar vakantie foto’s. Hij koos een windmolen uit. We moesten er dan wel gelijk twee maken. Want zijn zusje moest er natuurlijk ook één hebben. Dus mocht hij in totaal acht foto’s uitzoeken. Voor elke windmolen vier foto’s. Allereerst gingen we alle spullen verzamelen, wat we nodig hadden. Vervolgens las ik voor wat we moesten doen, en deed mijn zoontje de rest ( met een beetje hulp van mij). Patroon van de windmolen overtrekken uit het boek. Foto’s op de juiste plaats leggen en vervolgens zelf erop plakken. Daarna stukken foto’s wegknippen die teveel zijn. En toen de vier foto’s naar het midden vouwen, en met een splitpen vastzetten. Klaar was de windmolen….tenminste bijna klaar. Want de stok moest nog aan de windmolen vast. Maar voordat je de stok aan de windmolen vast moest zetten, moest je er wol omheen winden. En daar had mijn zoontje geen tijd meer voor. Zijn windmolen was immers al klaar. Dus de stok moest vast gemaakt worden aan de windmolen, zonder wol om de stok. Het is zijn windmolen, dus ik vind het prima zo. Morgen maken we de windmolen voor zijn zusje, want die kon nog wel een dagje wachten zei hij…

Maak het met foto’s is zeker een aanrader voor iedereen die het leuk vind om te knutselen. Er staan veel leuke en originele dingen in. Zelf vind ik de voorwerpen die erin staan, extra leuk omdat je het maakt van foto’s. Zo kun je bijvoorbeeld van je vakantiefoto’s erg leuke dingen maken.

Maak het met foto’s – E. van der Werff
Creatief, hardcover, 64 pagina’s, Forte Uitgevers

Lees ook:
Maak het zelf met groen
Maak het zelf met papier
Het superleuke knutselboek

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share