Natte sokken

‘Sokkenzaken’, leest Wout. ‘Sokkenzaken?’ “Ik maak een plan voor een bedrijf: weet je nog dat we het er gisteren over hadden? Ik ga eenzame sokken verkopen. En met het geld dat ik ga verdienen, kan ik het medicijn van mijn vader redden,’ zegt Bente. ‘Een bedrijf? Dat is toch niets voor kinderen? Dat is voor saaie vaders in grijze pakken met dassen om.’

Het bedrijf waar Bentes vader werkt, dreigt verkocht te worden. Wordt haar vader dan ontslagen? En moet hij zijn werk aan een levensreddend medicijn stopzetten? Dan heeft Bente een idee. Een superidee. Samen met Wout en Nathalie richt ze een eigen bedrijf op om eenzame sokken een nieuw leven te geven. Zo proberen ze het medicijn van Bentes vader te redden. Fred, een adviseur van haar papa, leert Bente alles wat ze moet weten: Wat zijn investeerders? Hoe komen ze aan geld? Wat zijn concurrenten? Maar lukt het Bente om het medicijn uit de handen van de onbetrouwbare Suvante te houden? Want dat is niet zonder gevaar…

Een meeslepend en superspannend verhaal dat bewijst dat het bedrijfsleven lang niet zo saai is als het soms lijkt. Voor kinderen vanaf 11 jaar, die ook wel eens willen weten wat hun vaders en moeders eigenlijk overdag op kantoor doen.

Recensie
Het boek begint gelijk al spannend. En met dit spannende begin, zit je als lezer gelijk helemaal in het verhaal. Zodra je met lezen begonnen bent, zul je willen weten hoe Natte sokken afloopt. Het leuke aan dit boek, vind ik, is dat er in het verhaal, uitleg wordt gegeven over termen uit het bedrijfsleven. Woorden zoals; manager, investeerders, raad van bestuur worden op een leuke en duidelijke manier uitgelegd. Deze woorden, worden niet zomaar uitgelegd, maar horen ook echt bij/in het verhaal. Zo is dit niet alleen een spannend boek, maar steken kinderen er ook nog eens iets van op.
Kinderen die van spannende boeken houden, zullen Natte sokken erg leuk vinden. Het is een spannend, leuk en meeslepend boek. Daarbij komt dat kinderen vanaf een jaar of 11, meer geïnteresseerd raken in wat hun ouders doen. En daar sluit dit verhaal perfect bij aan. Op een leuke en duidelijke manier komen de lezers meer te weten over de termen in het bedrijfsleven.
Hoewel mijn buurmeisje (9 jaar) nog net iets te jong is voor dit boek, heb ik haar gevraagd of ze de woorden zoals; manager, concurrenten, bestuur enz. al kent. Nee, ze wist niet wat deze woorden betekenden. Toen gevraagd of ze eens een paar stukjes uit dit boek wou lezen, om te zien of ze de uitleg van de woorden snapte.
Ze vond het erg leuk dat ze dit boek voor me mocht ‘uittesten’. En wat blijkt? De uitleg van die woorden, is in hele duidelijke en begrijpelijke taal geschreven. Mijn buurmeisje begreep alles, van wat er stond. En ze vond het ook nog eens leuk en interessant om nieuwe woorden te leren.
Natte sokken is zeker een aanrader voor alle kinderen die van leuke en spannende verhalen houden.
Natte sokken – Guido de Grefte
Leesboek, hardcover, 191 pagina’s, Clavis

Bestel dit boek hier via Bol.com>>
Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Het woeste boek van wolf en hond

 Wolf is wild. Hond is tam. Wolf woont in het bos op de berg. Hond …

Share
Share