Hotel Transylvania 2 [recensie]

IMG_8885

In Hotel Transylvania 2 staan de deuren van Dracula’s monsterhotel open voor iedereen. Zijn dochter Mavis en haar menselijke vriendje Johnny hebben ondertussen een kindje, Dennis. Als zijn ouders weg zijn besluit Dracula zijn kleinzoon een monsteropleiding te geven. De wereld staat op zijn kop als Dracula’s eeuwenoude en authentieke vader Vlad op familiebezoek komt.

Recensie
Deze dvd kwam binnen vlak voor een weekend vol mooie dagen waarbij je normaliter heerlijk naar buiten gaan. Helaas werd dit het voor ons niet, want ik had een zieke zoon. Dus uiteindelijk kwam deze dvd op precies het juiste moment.

Echter had dit best nog wat overtuigingskracht nodig. Meneer wilde alleen maar bank hangen en filmpjes kijken, maar deze dvd sprak hem totaal niet aan. Volgens eigen zeggen doordat het plaatje niet leuk leek. Deel 1 hadden we ook nooit gezien, dus hij wist ook echt niet waar het over ging. Een ziek kind ga je niet enorm aan zijn hoofd zeuren dus liet ik het maar. Uiteindelijk duurde het even, maar de tweede dag van ziek zijn wilde hij toch wel de film gaan kijken.

IMG_8876 IMG_8864

Het verhaal volgens de achterkant:
‘De sympathieke vampierenfamilie is terug van weggeweest! De zaken lopen op wieltjes in het Hotel Transylvanie, maar Drac maakt zich wel een beetje zorgen over de ontwikkeling van zijn schattie half-mens, half-vampier kleinzoon Dennis tot volbloed vampier. IMG_8886Dus als Mavis haar menselijke schoonfamilie een bezoekje brengt, roept Drac de hulp van zijn monstervrienden om Dennis een “monsterlijke boot camp training” te even om hem te veranderen in een échte vampier’

De film hebben we gezellig samen gekeken en we hebben er allebei enorm van genoten! Ik hou van films waarin de stemmen niet overdreven hoog zijn zoals in menig kinderserie of film. De humor spreekt kinderen enorm aan, maar ook voor volwassenen zitten er super grappige stukjes in. Regelmatig lag ik ook in een deuk.

De film is grappig omdat er van alles mis gaat. Er komen ‘enge’ figuren in voor, maar de film is de hele tijd totaal niet eng door de klungeligheid van de monsters. Mijn zoon vind het op geen enkel moment té spannend, dus het leeftijdsadvies 6 jaar en ouder lijkt me goed gekozen. Hotel Transylvanië 2 duurt bijna anderhalf uur, een prima lengte.

FullSizeRender

De conclusie van Tijn: ‘Ik dacht toen ik het doosje zag dat ik de film heel erg stom zou zijn, maar hij was juist heel erg leuk‘. Na de vraag wat hij dan het leukste vond kwam het antwoord: ‘alles‘. Lijkt mij een duidelijk antwoord toch! Wij gaan nu natuurlijk ook deel 1 kijken!

 

About Loes Ahles

loes.ahles@gmail.com'
ik ben Trotse Moeder van een 5-jarige jongen en part-time leerkracht op het voortgezet speciaal onderwijs cluster 3. Ik ben een ondernemend type en hou van lezen, dieren, ijs, vintage en koken.

Check Also

Hotel Transsylvanië Op Zijn Kop – nieuwe film – nieuwe trailer

Het lijkt er op dat het het laatste hoofdstuk van de Hotel Transsylvanië-filmreeks gaat worden: HOTEL TRANSSYLVANIË …