2 in 1 Mandala Designer – Ballerina

Met slechts één Mandala Designer sjabloon kan je honderd verschillende Mandala’s fantasierijk zelf ontwerpen. Met de meegeleverde potloden kunnen de Mandala’s ingekleurd worden. Zo worden ontelbare extra combinatiemogelijkheden geproduceerd. Dit knutselpakket is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar.

Recensie
Met een dochter van 6 jaar die een passie voor dansen en tekenen heeft, is de 2 in 1 Mandala Designer Ballerina van Ravensburger een geliefd item. Het principe is haar al bekend, omdat ze al een andere versie in huis heeft. Ze gaat dan ook direct aan de slag… Meteen loopt ze tegen een probleem aan, ze doet het papier in het apparaat alleen komt tot de conclusie dat het papier niet helemaal vlak ligt maar een beetje bol staat. Ik probeer het ook, maar het euvel blijft zichtbaar. Ik krijg het tekenpapier ook niet plat in de houder, terwijl het precies op maat zou moeten zijn aangezien het in de doos is meegeleverd. Voordat ik een klein randje van het papier ga afsnijden probeer ik het sjabloon er op te leggen. Dat gaat prima en dus probeert mijn dochter het eerst zo. Dit lukt zonder problemen, dus kennelijk hoort het zo dat het papier iets omhoog bolt en je het er niet helemaal plat liggend in de mal krijgt. Wanneer ik later bovenstaand filmpje op internet vindt valt mij op dat hier ook het velletje niet helemaal vlak ligt.

Bij deze set zit een pen met een fijne punt geleverd, zodat je de tekeningen met behulp van de sjablonen kunt maken.  Verder zitten er nog drie kleurpotloden bij deze set geleverd, wat ik persoonlijk een beetje karig vind staan. Het ontbreekt ons echt niet aan potloden en stiften in huis, maar als je er toch wat bij doet, kom je niet zo heel ver met de kleuren roze, blauw en huidskleur. Voor de afbeeldingen past het prima, maar kinderen zullen al snel meer en andere kleuren willen gebruiken. Een stapeltje vellen papier krijg je er ook bij, dus je hoeft niet meteen aan de slag met knippen of snijden. De afmeting van het papier bedraagt 21 x 21 cm, wat overeenkomt met de korte zijde van een A4-tje.

Het werken met de Mandala Designer is leuk en praktisch. Op eenvoudige wijze  kunnen kinderen de mooiste tekeningen maken. Het product is bedoeld voor kinderen vanaf zes jaar en uit ervaring weet ik dat ze echt niet veel jonger moeten zijn. Mijn dochter kreeg op haar vijfde verjaardag al eens een ander setje, maar daar bleek ze nog best wat hulp bij nodig te hebben. Het is nog al een priegelwerkje om de sjablonen te volgen en de motoriek moet wel zo ver ontwikkeld zijn. Dit setje met ballerina’s is natuurlijk echt iets voor meiden en het uiterlijk van het product doet daar nog eens een schepje bovenop: lichtgeel met zoet roze! Het cadeau is geslaagd, want mijn dochter heeft al ijverig diverse danseressen getekend en is super trots!

Bestel de hier van de verschillende 2 in 1 Mandela-Designers>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …

Share
Share