Sieraden ‘doorgeven’ aan je kind

Misschien heb jij ooit een horloge van je oma gekregen? Of heb je een ring van je moeder? Hoe mooi is het dan wanneer je dit soort sieraden, die een emotionele waarde hebben, door kunt geven aan je kind. Andere horlogebandjes om het klokje van je horloge, of het op maat laten maken van je ring: vaak zijn het kleine aanpassingen waardoor jouw kind een ‘familie-erfstuk’ met veel plezier kan gaan dragen.

Ringen
Vak zijn ringen wat ‘afgesleten’ en kan het verstandig zijn om deze te laten herstellen bij een juwelier. Deze kan ook de maat van de ring aanpassen indien het nodig is. Houd dan wel rekening met de groei van de vingers van je kind. Het kan verstandig zijn om de ring nu passend te maken voor de middelvinger zodat wanneer je kind groter is, de ring om de ringvinger past.

Horloges
Meestal is het klokje van een horloge nog goed, maar is het horlogebandje aan vervanging toe. Let dan niet alleen op de kleur van het bandje maar ook op de sluiting er van. Er zijn verschillende soorten sluitingen waarvan de gesp de meest bekende is, maar er zijn ook horlogebandje met een ‘vouwsluiting’. Het voordeel daarvan is dat het horloge niet zomaar af kan vallen. Wanneer de vouwsluiting open is, is het horlogebandje een soort losse armband en zal het horloge niet zomaar op de grond vallen.

Voor extra zekerheid kun je ook voor een vouwsluiting met drukknopen kiezen waarbij de drukknoppen extra veiligheid bieden en de kans op verlies van een horloge minimaal wordt.

Gelegenheid
Het is mooi om een ‘erfstuk’ bij een bepaalde gelegenheid te geven. Bij de overgang van basisschool naar middelbare school bijvoorbeeld of wanneer je kind een bepaalde leeftijd bereikt. Ook kan het verstandig zijn, bij kwetsbare sieraden, om je kind te vragen om het sieraad bij bepaalde gelegenheden te dragen. Feestdagen, verjaardagen etc.

Doorgeven
Met het doorgeven van een familie-sieraad geef je niet alleen het sieraad door, maar ook jouw herinneringen er aan. Het kan mooi zijn om deze te verwoorden en een brief met jouw eigen verhaal over het sieraad mee te geven aan je kind. In ieder geval is het mooier om je kind een sieraad te laten ‘erven’ wanneer je er zelf nog over kunt vertellen!

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Kun je geen ring vinden? Personaliseer hem!

Ben je op zoek naar een nieuwe ring voor jezelf of als cadeau? Een van …