Corazón Coffee/ Bakery Amersfoort

Het was een iets wat grijze maandagmiddag, net voor kerst. Ik had afgesproken met een goede vriend en vriendin van mij op het treinstation van het centraal gelegen, gezellige Amersfoort. Wij zijn het type vrienden dat elkaar misschien weinig ziet, maar als wij samen zijn, is de sfeer altijd heerlijk ontspannen, gezellig en met een flinke dot humor.

Ik had mijn kleine man mee en, ik denk per toeval, kwamen wij na tien minuutjes lopen aan bij het gezellige Coffee Corazón/ Bakery Corazón gelegen aan de Krommestraat nummer 30. Het was overvol, maar het zag er meer dan aantrekkelijk uit. Meest kindvriendelijke horeca gelegenheid las ik al snel op de deur, na binnenkomst kwam de heerlijke geur van verse koffieboontjes ons tegemoet, wij hoorden en zagen vele kinderen, en roken de bijzonder samengestelde (biologische) koekjes, taarten en vers gemaakte broodjes, prachtig uitgestald achter een vitrine, met daarachter enthousiaste, jonge werknemers die elke klant (ik moet bijna zeggen elke gast) met een gemeende, vrolijke lach welkom heetten.

corazon-amersfoort-trotse-moeders

Het was vol beneden, mijn vriendinnetje trippelde naar boven en concludeerde dat daar nog wel een plekje gecreëerd kon worden. Er was een speciale buggy/kinderwagen parkeerplaats waar ik dankbaar gebruik van maakte, gezien de trap omhoog, en eenmaal boven keek ik werkelijk mijn ogen uit. Overal speelgoed, ouders en zeer happy kinderen, gezellige tafeltjes en lounge bankjes. Borstvoeding geven was hier uiteraard en natuurlijk geen taboe. Ik werd er helemaal blij van, en nog blijer toen mijn zoontje met zijn straaloogjes de trein ontdekte welke aan het plafond zijn rondjes reed, écht geluid maakte en stopte bij het stationnetje… Het zinnetje als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders dat ook was geheel overbodig te noemen. Wij installeerde ons in een gezellige hoekje, met leuke poefjes en kletsen uurtjes lang heerlijk bij.

De keuze op het schattige menu kaartje was reuze. Terwijl Nylan met onze hulp wat speelgoed naar boven hees (er waren namelijk nog twee verdiepingen meer), kozen wij heerlijke koffie en bijzondere Chai Tea uit met daarbij knapperige, smakelijke broodjes en poffertjes voor Nylan. Het bestellingsproces was origineel en grappig, wij wachtte eerst rustig tot één van de eergenoemde werknemers naar boven liep, maar na even observeren bij onze buren bleek je een bestellijstje te mogen invullen met daarop je wensen. Via een kartelketting en knijpers kon je je briefje naar beneden hijsen waar het direct boven de espresso apparaten bij de meiden en jongens van de bediening terecht kwam.

corazon-blog-trotse-moeders

 

Geweldig origineel en erg leuk voor de kinderen, niet veel later werd je naam geroepen (leuk om de naam van je kind op te schrijven) en werd de verrukkelijke bestelling op de iets te kleine, knusse tafeltjes geïnstalleerd. Er is verder een uitgebreide luier-verwissel-kamer aanwezig (eerste verdieping) mét luiers, voldoende speelgoed, een enorm assortiment uit drankjes en eten, ook speciaal voor de kleintjes van alles te kiezen, van gezond tot lekker snoepen.. Voor mij echt een geweldige locatie waar ik zeker terug keer!

Share

About Mamariek

ernemarieke@gmail.com'
Ik ben de Trotse Moeder van zoon Nylan van 2 jaar. Ik ben alleenstaande moeder en werk drie dagen per week. De andere dagen geniet ik van gezellige activiteiten samen met Nylan.

Check Also

Een kindvriendelijke tuin in een paar stappen

Een kindvriendelijke tuin hoeft niet te betekenen dat je elk mogelijk hoekje beplakt met bubbeltjesplastic. …

Share
Share