Een veilig idee met FamilySafe

familysave android appFamilySave is een gratis android app waarmee je met één druk op de knop een mail kan sturen met alle belangrijke gegevens van een gezinslid. Handig als je in noodsituaties komt zoals een vermissing of een ongeluk.

Hoe werkt het?
In FamilySafe kan je heel eenvoudig van personen of dieren een formuliertje aanmaken met daarin relevante informatie voor noodgevallen. Bij personen is dit bijvoorbeeld kleur haar, lengte, gewicht en huidskleur. Maar ook specifieke moedervlekken en allergieën. Om dit profiel compleet te maken, kan je een specifiek voertuig (auto, merk, kleur, kenteken) en een foto aan het formulier koppelen. Een bestaande foto op je apparaat of een nieuw te maken die de app er gelijk aan koppelt. Bij dieren houdt de app rekening met andere gegevens, zoals vacht en ras.

Met FamilySave kan je zo’n profiel gelijk mailen naar jezelf (als test) of naar relevante instanties die er toe doen als secondes tellen. Denk bijvoorbeeld aan de politie als je kind vermist is. Doordat FamilySave je periodiek alarmeert om de gegevens te updaten, heb je altijd de correcte gegevens voorhanden. Niet meer zoeken naar een recente foto of twijfelen over het gewicht. Je weet altijd alles en ook instanties hebben deze gegevens binnen enkele momenten digitaal, inclusief beeld. Wel zo’n veilig idee!

Uiteraard heb ik FamilySave zelf geprobeerd en het werkt echt. Ook de mail die ik als test naar mezelf stuurde, kwam direct aan en was niets meer of minder dan het profiel zoals ik het opgeslagen heb. Een kleine moeite om de profielen van je partner en kinderen in te vullen die was levensbelang kan zijn als het er echt toe doet. Een aanrader!

Lees ook:
Rode pasta op de Galaxy Tab
Handige app voor de bevalling
Talking Tom
Ideas in movement – Galaxy Samsung Tab

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Lyric™ C1 Wi-Fi Security Camera doos

Beveiliging en monitoring van huis en haard; Honeywell brengt kwalitatieve oplossingen met o.a. bewakingscamera’s

Honeywell is waarschijnlijk bij iedereen natuurlijk bekend van de vertrouwde ronde (kwik)thermostaat die vroeger bij …