De schoenen van de zeemeermin

Dit prentenboek gaat over een droom. Een droom van vele meisjes. De droom om een zeemeermin te zijn…

Op de laatste dag van de vakantie vindt het meisje Ida echte schoenen van een zeemeermin op het strand. Wanneer ze deze aantrekt, weet Ida het zeker: ze is een zeemeermin! Met haar speciale zeemeerminschoenen en haar zelfgemaakte zeemeerminnenstaart gaat ze thuis op zoek naar de zee. Aan het einde van het boek vindt ze haar zeemeerminnenzee en zonder het te weten begon ze zo iets nieuws. Een eigen hype op het internet met de website www.deschoenenvandezeemeermin.nl.

Dit prentenboek combineert een droom van een meisje, fantasie en creativiteit om zelf een zeemeermin wereld te creëren en de interactie tussen kinderen in heel Nederland. Het boek is een perfecte integratie van lezen, creativiteit en techniek. Een nieuwe hype is zeker geboren; ook mijn dochter bedenkt na het lezen van dit boek een plan om haar eigen zeemeerminstaart te maken om zo ook haar foto op deze site te krijgen. Hoe leuk is dat!

Dit prentenboek is echt een boek voor meisjes met natuurlijk een ontzettend zoet onderwerp en vooral met prachtige illustraties. En ook als je kind geen eigen staart gaat maken, blijft dit een gegarandeerd favoriet boek. Daarvoor zit dit prentenboek gewoon te goed in elkaar. Een ideaal cadeau voor meisjes!

De schoenen van de zeemeermin – Sanne te Loo
Prentenboek, hardcover, Lemniscaat
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share