Teisseire: siroop voor grote mensen [recensie]

teissure-siroop-recensie-copyright-trotse-moeders-9Nederlanders zijn gek op limonadesiroop: bijna een kwart drinkt zelfs één of meerdere glazen limonade per dag. 80 procent van de limonadedrinkers mixt siroop op de traditionele manier: met water. Slechts 13 procent voegt de siroop toe aan bruisend mineraalwater. Dat blijkt uit representatief onderzoek onder meer dan 540 Nederlanders van 16 jaar en ouder in opdracht van Teisseire.

Qua smaak zijn Nederlanders honkvast: bijna de helft drinkt altijd dezelfde smaak limonade. Daarbij worden vooral ‘traditionele’ smaken gekozen zoals aardbei en bosvruchten. Mannen verkiezen vaker sinaasappel dan vrouwen, terwijl een smaak als citroen weer populairder is bij de dames.

Nog een verschil tussen de seksen: mannen drinken vaker limonade dan vrouwen. Maar liefst 26 procent van de mannen drinkt één of meer glazen per dag tegen 20 procent van de vrouwen.

Recensie
Ik ken limonadesiropen / aanmaaklimonade vooral van de kinderen. We hebben allerlei verschillende smaken in huis en ik maak na school meestal een kan limonade voor mijn kinderen en voor hun vriendjes / vriendinnetjes die meekomen om te spelen. Bijna alle kinderen vinden het lekker. Zelf drink ik het voornamelijk om te proeven of het niet te zoet of te waterig is.

teissure-siroop-recensie-copyright-trotse-moeders-8

Nu blijkt er ook “grote-mensen-siroop” te zijn: Teisseire. In vier verschillende, volwassen smaken aalbes & vlierbloesem, framboos & pink grapefruit, bosaardbei en limoen & munt. teissure-siroop-recensie-copyright-trotse-moeders-7Wij kregen ter recensie een fles Teisseire framboos & pink grapefruit toegestuurd. De fles ziet er mooi uit. Maar zou het ook smaken?

IJsblokjes in een kan, siroop er op en water erbij. Ondanks dat ik er niet veel siroop in gedaan heb, kleurt het water mooi op. En dan de smaaktest! De kinderen waren ook nieuwsgierig, dus voor iedereen een glaasje ingeschonken. En het was heerlijk! Zowel de kinderen als ik vonden het erg lekker.

Ik kan me voorstellen dat het bij warm weer ook lekker is met een schijfje limoen en licht bruisend mineraalwater, dat ga ik zeker ook eens proberen. Dan smaakt het misschien meer “volwassen”, nu is het nog vrij zoet, ik proefde helaas de pink grapefruit nauwelijks. Voordeel is wel dat de kinderen het ook lusten.

teissure-siroop-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Of ik ga Teisseire limoen & munt eens proberen en dan in onderstaande variant, echt een alcohol-vrije cocktail, ook goed te drinken wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft dus, maar volgens mij vooral lekker bij warm weer! De siropen zijn niet duur (zuinig in gebruik) en in verschillende supermarkten te koop.

teissure-siroop-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Zo houd je zelfs de allerkleinste beestjes bij jouw kleintjes weg

Als jonge ouder wil je het beste voor je kleintje. Je schildert de kinderkamer met …

Share
Share