Star Wars™ voor beginners

Wanneer we samen naar een Star Wars film kijken en ik het over “die vrouw met die oorwarmers” heb, rolt mijn jongste zoon met zijn ogen en zucht zachtjes. Dat is prinses Leia, ma-ham…. Herkenbaar? Kijk dan of Star Wars voor beginners ook een boek voor jou is!

Inhoud
Lightsabers? Wookiees? Welke Force? Voor iedereen wiens hoofd gaat tollen bij al deze termen verschijnt nu de handige gids Star Wars™ voor beginners. De gids leidt je door een sterrenstelsel hier ver vandaan, zodat jij de volgende keer ook kan meepraten over de avonturen van Luke Skywalker en prinses Leia.

Toen de eerste film van Star Wars™ verscheen in de jaren 70 was het een regelrechte hit. Veertig jaar en acht films later kan men nog steeds geen genoeg krijgen van het ruimtespektakel. Met de twee recente kaskrakers, The Force Awakens en The Last Jedi, weet Star Wars™ weer een nieuwe en jongere doelgroep te bereiken. Het is alleen niet voor iedereen zo makkelijk te onthouden wie BB-8 is en waarom ze nou eigenlijk met een ruimteschip door het universum zoeven.

Star Wars™ voor beginners behandelt alle belangrijke termen die je móét weten over de films. Door de simpele illustraties en foto’s en de korte vragen is het boek geschikt voor een breed publiek. Zo ben jij binnen de kortste keren een echte Star Wars™ kenner!

Mening
Toen mijn jongens kleiner waren, leerde ik al snel een heleboel voertuigen en dino-namen waarvan ik nog niet eerder had gehoord. Maar nu, mijn jongste is inmiddels 11 jaar, duizelt het me soms van alles wat hij weet en ik niet…. En ik wil wel graag op de hoogte blijven van wat hem interesseert uiteraard.

Door Star Wars™ voor beginners in huis te halen, kun je een heel stuk achtergrondkennis inhalen. Ik zelf ben erg blij met het boek, maar de Star Wars kenner in huis pikt het steeds in. We zijn er namelijk nog niet helemaal uit in welke volgorde we de Star Wars films moeten bekijken en ook daarin kan het boek ons verder helpen!

Voor mij is het vooral prettig om de personages en waar zij bij horen te kunnen opzoeken. Er staan hele stambomen in! En hoe zit het nou met Darth Vader, en wat is nu eigenlijk The Force?

Het boek Star Wars™ voor beginners is met veel humor geschreven waardoor de gegevens bij mij makkelijker blijven hangen. In ieder geval ga ik de volgende Star Wars filmavond met veel vertrouwen tegemoet en ook mijn jongste zal trots zijn wanneer ik laat merken dat ik de families uit elkaar kan houden en hun voorgeschiedenis ken!

Star Wars™ voor beginners – Christian Blauvelt
Hardcover, 200 pagina’s, uitgeverij Meis en Maas
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share