Fantasia VIII [recensie]

2459-134x188-uniformHet begint allemaal als er in Fantasia een allesvernietigende westenwind opsteekt, die elke dag in sterkte toeneemt en rechtstreeks uit het rijk van de heksen komt geblazen. De wind houdt iedereen in zijn greep. Zo ook de Chronofantastische Tijdwijzer, de klok die de resterende tijd van feeeënkoningin Florina’s leven en het rijk Fantasia weg laat tikken. De wijzers kunnen de westenwind niet weerstaan en gaan sneller en sneller!

Florina is inmiddels zichtbaar verouderd en ten einde raad schakelt ze Geronimo in om te helpen. Geronimo zal naar het rijk van de heksen moeten afreizen om het op te nemen tegen de gemene heks Eclips, degene die de verschrikkelijke westenwind ontketend heeft. Deze achtste reis door Fantasia wordt voor Geronimo meer dan ooit tevoren een ware race tegen de klok … 

Recensie:
Zodra mijn dochter Fantasia VIII ziet tussen de stapel recensie-producten barst er een enorm lawaai los. Ze staat te dansen en te springen in de woonkamer, Famntasia VIII (2)met het boek stevig in haar handen geklemd. Het is duidelijk… Dit boek laat ze voorlopig niet meer los.

Geheel overbodig laat ze mij nog even weten dat ze deze al zo ontzettend graag wilde hebben. Nadat haar uitzinnige bui iets gezakt is, ploft ze op de bank en wordt ik er bij geroepen.

Mijn meisje begint mij direct voor te lezen uit alweer het achtste deel uit de Fantasia reeks van Geronimo Stilton. Het is weer een superspannend avontuur met de bekende, vrolijke  lay-out en geurpagina’s. Maar dit boek heeft ook nog wat extraatjes in petto voor ons.

Ten eerste heb je de beweegbare illustraties. Tekeningen in het boek waarvan – als je de speciale speurlens (die bij het boek zit) er over heen beweegt, je zult zien dat de plaatjes langzaam bewegen wanneer je de lens langzaam verschuift. Praktische tip uit het boek: maak de lens vast aan het leeslint, zodat je hem altijd bij de hand hebt!

Het tweede nieuwe en interessante extraatje is de speciale toverinkt. Zoals op de foto te zie is kun je nogal witte pagina’s aantreffen. Het pictogram van een zonnetje geeft aan dat je UV-licht nodig hebt. Houdt het boek goed in het licht en je ziet opeens tekst verschijnen. Met een speciaal UV-lampje werkt het uiteraard ook. Zelfs een gewone (zak)lamp doet wonderen, al zijn de letters dan minder duidelijk. Een super leuk en interessant boek.Famntasia VIII (3)

Mijn dochter en ik zitten al snel weer helemaal in het spannende verhaal. Al hebben we niet alle Fantasia delen gelezen, toch is het goed te volgen. Zelfs als dit het eerste boek van Geronimo Stilton is dat je leest, snap je waar het over gaat. Dit komt doordat alles duidelijk aan bod komt. Zo vertelt Geronimo in elk boek dat hij De Wakkere Muis uitgeeft, de meest gelezen krant van Muizeneiland.

Fantasia VIIIHet boek hebben we nog niet helemaal uit, maar de hoofdstukken gaan in rap tempo er door. Zowel mijn dochter als ik genieten enorm van het verhaal. Door het speelse uiterlijk en de grappige details in het boek worden kinderen gestimuleerd om te gaan lezen. Zelfs de meisjes en jongens die niet zo dol zijn op lezen, zullen toch met plezier dit boek pakken. Dat het een dik boek is, valt in het niet door de kleurrijke tekst, de speciale lettertypen die gebruikt worden en de veelvuldigheid aan prenten!

De geurpagina’s zijn ook dit keer een groot succes: is het lekker of is het vies? Stiekem worden deze al besnuffeld voordat we er zijn, want zeg nu zelf; je moet toch wel weten wat je te wachten staat?

Famntasia VIIIVoor alle fans van Geronimo Stilton is het waarschijnlijk overbodig om te zeggen dat dit boek wederom een aanrader is. Voor de mensen die nog geen kennis hebben gemaakt met de avonturen van deze bijzondere muis kan ik maar één ding zeggen: probeer het gewoon! Wedden
dat je al na een paar bladzijden volkomen verknocht bent aan het leven op Muizeneiland?

Fantasia VIII – Geronimo Stilton
Zelf lezen, hardcover, 318 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …