Het restjeskookboek

Op de Kids Climate Conference had mijn dochter een winnend idee ingediend: een kookboek maken voor restjes! We wilden er ook een website van maken, maar wat blijkt: er is al een restjeskookboek! Samen met mijn dochter ging ik het bekijken.

Inhoud
In Het Restjeskookboek vind je allerlei creatieve recepten waarmee je voedselverlies in de keuken tot een minimum beperkt. Je ontdekt er recepten, samen met tips en variaties, die je helpen om in een handomdraai met kastoverschotjes en keukenrestjes een heerlijk, nieuw gerecht op tafel te toveren. Als je kookt met restjes, spaar je centen. Tegelijk beperk je het verbruik van water, grondstoffen en energie. Je belast de natuur minder, je verlaagt je CO2-uitstoot en je verkleint je ecologische voetafdruk… Niks dan voordelen, dus. Red de restjes? Gewoon doen!

Mening
Zowel mijn dochter als ik zijn enthousiast over dit kookboek, gemaakt door Vlaco. Ten eerste omdat we erg graag willen helpen om de natuur minder te belasten. We zijn allebei flexitariër geworden en zorgen ook dat restjes terug de koelkast in gaan voor “kliekjesdag”, een dag waarop we alle restjes opeten.

Dit boek maakt het verwerken van restjes erg aantrekkelijk. Wij kwamen eerlijk gezegd niet verder dan bovengenoemde kliekjesdag, en het verwerken van overgebleven groenten in een pastasaus… Dit boek biedt maar liefst 60 recepten die echt prima te doen zijn, er lekker uitzien (en grappig heten!)

Een van die gerechten -zoete broodpudding- had de tweeling al eens gemaakt. Wentelteefjes maken we vaak. Maar er staan ook recepten in met restjes vlees (een kip-curry-salade maken voor op brood bijvoorbeeld) en voor overrijp fruit. Geweldig, wat een ideeën!

Dit kookboek gaan we echt vaak gebruiken. Ik vind het een aanrader voor ieder gezin omdat de recepten eenvoudig zijn en goed samen met je kind(eren) te maken. Op die manier leren ze niet alleen iets lekkers bereiden, maar ook zorgvuldig met eten omgaan!

Het restjeskookboek – Vlaco
Paperback, 152 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Het ongelofelijk enge voorval in Bizarria – Adam Cece

Kipper, Tobias en Cimfonie wonen in Bizarria, de vreemdste plek op aarde. Daar worden op …