Handige app voor de bevalling

Contraction calculator logoZwangere vrouwen opgelet, deze app is echt handig voor als de bevalling begint. Contraction Calculator is namelijk een Android App die voor jou precies de de lengte van de weeën bijhoudt en de periode ertussen.

Als je zwanger bent, krijg je van je verloskundige op een gegeven moment de informatie wanneer je hen kan bellen als teken dat de bevalling begonnen is. Elke zwangerschap is anders en verloskundigen kunnen hierin verschillen, maar meestal is dit wanneer de weeën pijnlijk zijn en 1 tot 1,5 minuten aanhouden met een tussenpose van 3 minuten. Met Contraction Calculator kan je precies bijhouden hoe lang je weeën aanhouden, hoe lang de tussenpose duurt en wanneer de vliezen zijn gebroken.

Hoe werkt het:
Ok, natuurlijk kan je gewoon een klok of horloge hiervoor gebruiken. Het voordeel van de Contraction Calculator is, is dat je met steeds maar 1 druk op de knop de tijdwaarneming wisselt en je altijd de exacte gegevens paraat hebt.

Heb je een wee? Druk op de knop en de applicatie houdt precies bij hoe lang deze wee duurt.
S
topt de wee? Druk weer op de knop en de app stopt met het bijhouden van de duur van de wee, maar start direct met het bijhouden van de tussentijd.
Begint je volgende wee? Druk weer op de knop en de stopwatch van de tussentijd houdt weer op en er wordt van deze volgende wee precies bijgehouden hoe lang hij duurt.

Deze app houdt dus exact de verschillende weeën bij en de tussenposes van deze weeën. Fijn is dat hij tegelijkertijd bijhoudt wanneer de verschillende weeën en tussenposes startte. Als tussentijds je vliezen breken, kan je dit ook precies noteren met wederom een simpele druk op een knop. Bij de opties zie je een overzicht van de laatste 5 weeën en de laatste 5 tussenposes. Niet meer rekenen of gokken als je de verloskundige aan de telefoon hebt. Je hoeft ook je partner niets uit te leggen als hij gaat bellen. Ideaal!

Contraction calculator.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ook is er een mogelijkheid om de gemaakte lijst te mailen. Leuk om naar jezelf te mailen voor in het plakboek, maar vooral handig voor je verloskundige, huisarts of gynaecoloog als zij deze gegevens al willen hebben voordat ze ter plaatse zijn.

Deze app denkt aan alles en is een simpele ondersteuning in een stressvolle en soms chaotische periode. Door deze app heb je precies die cijfers voor handen die belangrijk zijn. Zonder je hoofd te breken hoe lang je nou net geklokt had, hoe lang het gemiddelde nou is en of het al tijd is om te bellen. Een aanrader, zeker op de Samsung Galaxy Tab!

En oja… bel natuurlijk altijd je verloskundige, huisarts of gynaecoloog als je twijfelt, het niet vertrouwd of het even niet meer weet. Je kan beter een keertje te veel bellen dan één keer te weinig.

Lees ook:
Talking Tom app
Ideas in Movement – Samsung Galaxy Tab

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Risico voor moeder en kind bij inleiden bevalling zonder medische indicatie

Wereldwijd kiezen steeds meer vrouwen voor het inleiden van een bevalling voordat de baby volledig …

Share
Share