De kleine koning(in)

Alle ouders krijgen ermee te maken: de peuterpuberteit. Peuters die driftbuien krijgen – bij voorkeur in de supermarkt-, peuters die eindeloos drammen om hun zin te krijgen en peuters die bijten, slaan, niet eten, niet slapen. Daar word je als ouder knap onzeker van! Hoe kan dat lieve kindje nou opeens zo onhandelbaar zijn geworden?
Voor al die wanhopige ouders is De kleine koning(in) het ideale boek. Het legt uit waarom je kind zich gedraagt zoals het zich gedraagt en hoe jij daar het beste mee om kunt gaan. Leer je kind beter begrijpen en pak dat lastige peutergedrag op de juiste manier aan.
Recensie
Een aan de buitenkant vrolijk gekleurd boek over het opvoeden van peuters.
Het boek heeft een inhoudsopgave, een inleiding, 20 hoofdstukken, een nawoord en eindigt met een lijstje bronnen. Behalve tekst zie je ook tekeningetjes.
Heb jij ook al vaak gehoord dat de peuterpuberteit vroeger niet bestond? Ik zal je verzekeren dat het ‘vroeger’ ook gewoon bestond. Het lijkt alleen of we er vandaag de dag meer last van hebben. ‘Vroeger’ waren peuters ook dwars maar werd er nog niet zoveel van ze verwacht. ‘Vroeger’ mocht je gewoon nog klein zijn. Laat je peuter klein zijn en geef hem het gevoel dat hij groot is. Zo denk ik erover! In mijn ogen sluit het boekje hierop aan.
Het boek laat je beseffen dat je kindje gewoon nog klein is en heel veel moet leren van jou. Leren is proberen en proberen is leren.
Een boekje over alles wat je tijdens de peuterpuberteit kan tegenkomen, o.a. over niet luisteren, eetproblemen, slaapproblemen, angsten, fantasie en zindelijkheid. Met makkelijk uitvoerbare oplossingen om zelf uit te proberen.
Het is niet nodig het hele boekje van voor naar achter te lezen. Begin bij het hoofdstuk wat jou het meest aantrekt. Lees dat hoofdstuk op je gemak en probeer wat je hebt gelezen eerst uit voor je aan een volgend hoofdstuk begint.
Niet alleen handig voor wanhopige ouders van peuters maar ook voor onzekere ouders met een peuter en voor alle ouders van een peuter die hun kind beter willen begrijpen.

De kleine koning(in) – José Sagasser

Opvoedboek, paperback, 136 pagina’s, Kosmos

Bestel dit boek hier via Bol.com

About Sandra

tiggelman@msn.com'
Moeder van 6 kinderen: 1. Een meisje van 13. Zit in de tweedeklas van het voortgezetonderwijs en volgt tweetalig het gymnasium. Een bijdehandje. 2. Een jongen van 10. Gaat naar openbaar Daltononderwijs en zit in groep 7. Een dromer. 3. Een jongen van 8. Heeft PDD-NOS (vorm van autisme). Krijgt scholing op een cluster IV school, dat is speciaal onderwijs. Een verkenner. 4. Een jongen van 2. Gaat 1 dag per week naar de creche. Een ondeugd. 5. en 6. Tweelingbroers. Zijn nog baby's. Zij gaan 1 dag per week met nr. 4. naar de creche. De oudste is een driftkikker en de jongste een mak lammetje. Ik ben getrouwd met hun vader en beide zijn we werkzaam in de gezondheidszorg. Mijn man fulltime en ik 2 dagen per week. 1 dag in de week is papa thuis.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …