Max en de maximonsters: CD-luisterboek

IMG_2813De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en we wordt een wild feest gevierd. maar toch voelt Max zich eenzaam.

Dat is nog eens leuk, voor me ligt een cd-luisterboek van Max en de maximonsters, een verhaal dat ik vroeger ook vaak met mijn moeder heb gelezen. Ik heb er leuke herinneringen aan. Maar ditmaal hoeven we niet zelf te lezen, het verhaal wordt ons vertelt door Loes Haverkort en begeleid met muziek van Jesse Broekman. En naast het verhaal van Max en de maximonsters staan er nog 6 verhalen op die ook door Maurice Sendak zijn geschreven. Zoals het Krokodillen ABC en Kippensoep met rijst. samen goed voor 48 minuten luisterplezier.

Recensie
Vandaag staat een autorit van 1,5 gepland, dus dit lijkt me een goed moment om het cd-luisterboek te testen. Het eerste verhaal gaat dus over Max en de maximonsters, wat mij meteen opvalt is de prettige stem van Loes Haverkort, het is een fijne stem om naar te luisteren. Samen met de muziek is het een leuk verhaal om naar te luisteren. Al hadden ze het zinnetje ‘koppen dicht’ van mij door iets anders mogen vervangen. IMG_2814

Hierna volgt het verhaal ‘in de nachtkeuken,’ dit gaat over een jongetje dat tijdens zijn slaap in een avontuur terecht komt. Hij komt terecht in de beslagkom van 3 bakkers die ontbijtkoek aan het maken zijn. Het deeg verandert in een vliegmachine waarmee hij melk voor de bakkers gaat halen. Waar mijn zoon bij het verhaal van Max en de maximonsters zijn aandacht er nog goed bij kon houden, merk ik dat zijn gedachten nu regelmatig afdwalen.

Ook het Krokodillen ABC kan zijn aandacht niet pakken, en eerlijk gezegd kan ik me dat wel een beetje voorstellen. Zinnen als ‘Amuseren allen aardig aangekleed’ en ‘Jongleren jolig met julibes’ zeggen een kind van 4 niet zo veel. Ook mijn gedachten dwalen af tijdens dit verhaal. Helaas word het met de volgende verhalen niet veel beter. De teksten vind ik erg moeilijk te volgen voor kinderen en er worden veel te veel moeilijke woorden in gebruikt.

Bij het verhaal over Steven begin ik me zelfs te ergeren aan het continu terugkerende zinnetje ‘het is mij om het even’ wat Steven op elke vraag van zijn ouders antwoord. Bij het laatste verhaal ‘wat staat er op Rosies deur’ vraagt mijn zoon of de cd nou eindelijk eens uit mag. Ook ik heb eigenlijk niet zo veel zin om nog verder te luisteren.IMG_2811

De verwachtingen die ik had toen ik dit cd-luisterboek van Max en de maximonsters voor me zag liggen zijn helaas niet uitgekomen. Het leeftijdsadvies van 3+, daar kan ik me ook niet in vinden.

Het eerste verhaal was echt wel leuk, maar de andere verhalen vielen erg tegen. Aan de stem van Loes Haverkort en de muziek van Jesse Broekman ligt het echt niet, beide was erg prettig. Helaas dit cd-luisterboek is niet wat ik er van verwachte, maar er zullen vast moeders en kinderen zijn die daar anders over denken.

Max en de maximonsters – Maurice Sendak
Luisterboek, CD, 48 minuten, Rubinstein
Bestel dit luisterboek hier >>>>

 

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.
Share
Share