Oei, ik groei! Negen maanden dagboek.

Screenshot 2014-03-23 at 09.21.12Het bestverkochte babyboek: Oei, ik groei! heeft een speciale zwangerschapsagenda ontwikkeld voor alle mommy to be’s! Het Oei, ik groei! 9 maandendagboek is een prachtige design agenda, een dagboek met alle ruimte voor je eigen verhaal en 100% inspelend op alle wensen van elke zwangere vrouw. Inclusief stickervel voor de echte milestones tijdens de 9 maanden, een bewaarhoesje voor echofoto’s en uitneembare pagina’s om de agenda helemaal te personaliseren.

Recensie

Net zoals zoveel Trotse Moeders had ook ik het boek “Oei ik groei!” gekocht toen mijn oudste geboren was. En hij hield zich absoluut niet aan de schema’s en sprongetjes die er in het boek beschreven werden, en ook mijn tweeling ging ieder zijn/haar eigen weg in de ontwikkeling. Toch vond ik het de moeite waard want ontwikkelingssprongetjes waren er wel degelijk en door er meer over te lezen, waren de bijbehorende huilbuien ook beter te plaatsen. Toch heb ik zelf aan dit boek minder gehad dan ik had verwacht.

Screenshot 2014-03-23 at 09.39.41Nu kreeg ik ter recensie het “Oei, ik groei! Dagboek” en wat zou ik dit graag gehad hebben tijdens mijn zwangerschappen! Bijna iedere baby houdt zich ìn de buik namelijk wel aan alle schema’s en in dit dagboek kun je van week tot week de ontwikkeling van je kindje volgen. Er wordt per week iets verteld, bijvoorbeeld: “week 20, je bent nu zo graat als een… strijkijzer“,  en “week 18,  je kunt slikken, je favoriete drankje is vruchtwater“.

Screenshot 2014-03-23 at 09.40.01Daarnaast kun je ook je eigen ontwikkeling vastleggen in het dagboek, door ruimtes voor je eigen teksten en vooral door de uitnodigende vragen die echt heel leuk zijn om te beantwoorden om later nog eens terug te kunnen lezen. Iedere week kont bijvoorbeeld terug “deze momenten wil ik nooit meer vergeten” en “deze liever wel“. Er is ruimte voor to-do lijstjes, om aan te geven hoe je humeur was en welke kwaaltjes er een rol speelden.

Screenshot 2014-03-23 at 09.39.11Wat ik ook erg leuk vind zijn de “meerkeuzevragen” die met veel humor uitnodigen om toch een beeld van jezelf op een bepaalde periode vast te leggen. Het dagboek is niet duur (€ 14,95 bij bol.com) en ook leuk om cadeau te geven wanneer iemand zwanger is. Bij iedere nieuwe druk komt een andere omslag, dus bij volgende zwangerschappen heb je weer een mooi ander dagboek om in te vullen.

Het Oei ik groei! Negen maanden dagboek is een boek wat leuk is om tijdens de zwangerschap mee bezig te zijn (want neem van mij aan, je herinnert je echt niet al die momenten waarvan je wanneer je zwanger bent denkt “dit vergeet ik nooit meer!”). Screenshot 2014-03-23 at 09.39.25En een kostbaar document voor wanneer je kindje geboren is, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je eigen kind.

Oei, ik groei! Negen maanden dagboek – Xaviera Plas
Hardback, ringband, 144 pagina’s, uitgeverij Kosmos
Bestel dit dagboek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Het dagboek van Renia Spiegel

Een dagboek van een pubermeisje in de Tweede Wereldoorlog. Een joods meisje, die de oorlog …

Share
Share