De Tovenaar van Oz – Geronimo Stilton

Screenshot 2014-03-14 at 08.06.21Uitgeverij De Wakkere Muis heeft een hele serie ‘Klassiekers’ in een ‘muizenjasje’ gestoken. Bij de recensieboeken zaten er ook een aantal en tot mijn verbazing pakte mijn jongste zoon er direct “De Tovenaar van Oz” uit. Ik heb dit boek, oorspronkelijk geschreven door L. Frank Baum, altijd erg vreemd gevonden, maar ondanks mijn eigen voorkeur voor een van de andere boeken, bleef hij bij zijn keuze. Hij is direct gaan lezen en heeft er enorm van genoten.

Recensie

Cursief de recensie door mijn zoon (7):
Screenshot 2014-03-14 at 11.38.24Dorothy ging via een tornado naar het land van Oz. Om terug te kunnen gaan moet ze naar een tovenaar. Onderweg ontmoet ze een vogelverschrikker die niets weet, een robot zonder hart en een leeuw zonder moed. Bij de tovenaar hebben ze 4 wensen: terug naar huis, moed, een hart en een brein. Toen bleek dat de tovenaar geen echte tovenaar was en bedacht de toveraar voor hen een ander plan waarbij ze een heks moesten verslaan.

Ik vond het een leuk boek omdat het met vechten is en omdat iedereen samen moet werken. Het leukste vond ik toen er een huis op een heks viel, maar eigenlijk vond ik het hele verhaal leuk.

Screenshot 2014-03-14 at 11.44.23Het boek is herschreven vanuit een muizenwereld. Dorothy is een ‘muizinnetje’ en de tekst is weer voorzien van mooi (en grappig) vormgegeven woorden en prachtige illustraties. Een verhaal vol verbeelding in een prachtige fantasiewereld, maar ook een verhaal over de zoektocht naar wat belangrijk is en over samenwerking. Een klassieker, toegankelijk gemaakt voor jonge lezers.

Adviesleeftijd vanaf 9 jaar. Volgens mij een prima advies (mijn zoon van 7 was bijna in tranen toen in het begin het hondje van Dorothy doodsbang was tijdens de wervelstorm en bijna naar beneden viel..). Wel is het boek prima voor te lezen aan kinderen vanaf 7 jaar, omdat je er dan eventueel uitleg bij kunt geven of spannende stukken kunt relativeren.

De Tovenaar van Oz – Geronimo Stilton
224 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …

Share
Share