Dr. Fix Wrattenolie

Wratten kunnen overal op de huid ontstaan, het meest komen ze echter voor op de handen, voeten en gezicht. Deze wrattenolie is een combinatie van vier plantaardige oliën die helpt bij wratten. De olie is geschikt voor kinderen en volwassenen. Breng Dr. Fix Wrattenolie twee maal per dag op de huid aan.

Recensie
Alhoewel het hebben van wratten geen kwaad kan, is het wel een euvel waar de meeste mensen het liefst zo snel mogelijk van af willen. Qua uiterlijk is het uiteraard mooier om zonder wratten door het leven te gaan en soms zitten ze ook op een vervelende plek waardoor je pijnlijke plekken kunt krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wratten onder de voet. Dr. Fix Wrattenolie is een plantaardig product op basis van vier verschillende soorten oliën. Belangrijk om te weten is dat dit product op alcoholbasis is, dus zeker met wondjes is het oppassen.  Het belangrijkste bestanddeel is thuja occidentalis (witte ceder); een middel dat bekend staat om zijn werking in de strijd tegen wratten. Naast dit bekende bestanddeel bevat Dr. Fix Wrattenolie ook nog de rosmarinus officinalis (rozemarijn), citrus medica limonum (citroenboom) en juniperus communis (jeneverbes). Deze oliën hebben allemaal een zuiverende of ontsmettende werking op de huid. Wanneer ik het flesje open draai komt een sterke geur van alcohol tegemoet. Verder vind ik het vooral sterk en kruidig ruiken. Niet echt een geweldige geur, maar goed… het belangrijkste is uiteraard de werkzaamheid.

Dr. Fix Wrattenolie is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Als eerste heb je een flesje met olie die je kunt druppelen op bijvoorbeeld een watje. Zo kun je de wratten aanstippen met deze olie. Persoonlijk vind ik dit niet echt handig in gebruik. Ten eerste moet je al een watje of doekje hebben waar je de olie op aanbrengt en dan moet je voorzichtig de wrat daarmee deppen. De tweede toedieningsvorm is wat dat betreft een stuk praktischer. Het is een soort pen met aan het uiteinde een bol puntje dat vergelijkbaar is met een soort kussentje. Hierdoor dringt de vloeistof en zo kun je eenvoudig en snel de wratten aanstippen. Praktischer in gebruik doordat je in één handeling klaar bent en ten tweede kun je heel gericht aanstippen. Wat dat betreft zou ik persoonlijk je aanraden om te kiezen voor de stick. Qua werking zijn de twee producten vergelijkbaar met elkaar.

Dan is en blijft de grote vraag natuurlijk of de wrattenolie ook zijn werk doet. Ik heb het idee dat deze olie je zeker wel helpt in de strijd tegen de wratten, al moet je niet direct wonderen verwachten. Het is echt wel een product dat je langere tijd moet gebruiken en je ziet dus niet direct resultaat. Niet erg als je puur om cosmetische reden van je wratten af wilt zijn, maar wanneer wratten op een vervelende plaats zitten en je hebt er last van, dan is dit wellicht niet de meest voor de hand liggende oplossing. Let wel op dat de huid intact is alvorens je dit product aanbrengt, want anders is het erg pijnlijk! Het is ook raadzaam om de tere kinderhuid te beschermen door de huid om de wrat heen in te smeren met wat vaseline. Zo voorkom je dat het product eventueel pijnlijk aanvoelt op de huid rondom de wrat. Zeker belangrijk wanneer je het flesje vloeistof gebruikt, aangezien je daarmee niet heel nauwkeurig kan doseren!

Bestel Dr. Fix Wrattenolie hier>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.
Share
Share