Garfield première + film [verslag]

Zondag 28 april was de première van de nieuwe film: “GARFIELD”. Een nieuwe, spannende, grappige animatiefilm. Met de originele stemmencast bestaande uit onder anderen Chris Pratt en Samuel L. Jackson. En de Nederlandse cast met: Ilse Warringa en Jim Bakkum. De film komt 1 mei 2024 uit.

De Première van GARFIELD

Zoals de meeste familie premières begonnen we lekker vroeg in de ochtend. Vanaf 10:15 gingen de deuren open en konden we naar binnen. Bovenaan de Pathé Arena is de première dan aan de gang. Er was onder andere lekker eten en drinken te krijgen. Zo waren er verschillende broodjes, koffie, thee en cupcakes om van te genieten.

Er was een plek om geschminkt te worden waardoor je veel mensen in de première als Garfield rond zag lopen. Ook Garfield zelf was te vinden op de première en je kon met hem op de foto. Bij de (passende) oranje loper waren de BN’ers en Influencers te vinden. Hierbij waren onder andere de Nederlandse stemmencast en Huub Wit en Sam de Wit te vinden. In de zalen zelf was er een kleine goodiebag met wat tekenspullen en stickers. Om 11 uur begon dan het zaalprogramma dat verzorgd werd door Levi van Kempen.

De originele stemmencast werd kort door Levi geïnterviewd over het inspreken van de film. Zodra dat klaar was kon de film eindelijk beginnen. Toen de film en dus de première eenmaal afgerond was, kreeg iedereen nog een Garfield knuffel om mee naar huis te nemen. Het was een geslaagde première. 

Garfield

Bijna iedereen is wel bekend met Garfield, de luie oranje kat origineel bedacht door Jim Davis. Bekend van talloze strips en eerder uitgebrachte films en series is het misschien wel de beroemdste kat in de wereld. En nu is Garfield weer te vinden op het grote doek met zijn nieuwe film met dezelfde naam.

De film gaat natuurlijk over Garfield, maar andere bekenden, zoals zijn baasje Jon en hondenvriend Odie zijn niet te missen. Ook speelt de vader van Garfield een prominente rol in het verhaal, iets wat eerder niet voorgekomen is in verhalen van Garfield.

Garfield gaat over hoe Garfield origineel bij Jon terecht kwam en hoe hij een tijd later weer samenkwam met zijn vader, waarna hij in zijn vader samen op avontuur gaan om een grote roof te plegen om zo de ex vriendin van Garfield’s vader terug te betalen.

De film is vooral erg grappig, maar sommige emotionele momenten tussen Garfield en zijn vrienden en familie zijn zeker niet weg te denken. Ook is de film spannend met veel actiemomenten en wendingen die je niet zomaar aan ziet komen. De animatie is simpel maar werkt erg goed en ziet er mooi uit. De stemmen zijn goed gedaan, met talenten zoals: Ilse Warringa, Jip Bartels en Rogier Komproe. Zij hebben duidelijk hun best gedaan om de charmes van de personages levend te maken.

Garfield is een leuke film om met het hele gezin heen te gaan. De mix van humor, actie en emotionele momenten zorgen voor een leuke film die goed weg te kijken is voor jong en oud. Zeker een aanrader om te kijken in de bioscoop.

Share

About Dirk Ahles

dirk@familieahles.nl'
Hallo. Ik ben Dirk Ahles. Ik ben de zoon van Karina. Ik ben 15 jaar. Ik houd van gamen en van naar de bioscoop gaan en maak daar verslagen over voor op de website.

Check Also

Fantasievriendjes Première + Film [verslag]

Na het succes van de twee “A Quiet Place” films komt nu de nieuwste film …

Share
Share