Eclips

Na het indrukwekkende boek Sarah en Liv, is er nu een nieuw boek van Suzan Hilhorst: Eclips. Ik ben er erg benieuwd naar.

Inhoud
Hoe kan de keuze van één persoon de toekomst van meerdere levens ingrijpend veranderen? Twee mensen houden het hoofd boven water in een wereld vol oneindige mogelijkheden. Martijn worstelt met de dementie van zijn vader en een groot familiegeheim. Sofie wil antwoorden van een oma die ze nooit gekend heeft. Los van elkaar ontrafelen ze een geschiedenis, die hen steeds dichter bij elkaar brengt.

Mening
De proloog begint met een meisje, die voor haar, onverwacht zwanger is geworden. Haar ouders besluiten om haar naar een tehuis te brengen, ver uit de buurt. Alle hoop dat haar vriendje nog op tijd zou zijn, gaat voor haar verloren, en er wacht haar een onzekere toekomst.

60 jaar later staat Martijn op het punt om zijn Vader te verhuizen naar een verzorgingstehuis. In de tussenliggende tijd, maken we een zoektocht mee van twee mensen, Martijn en zijn zus Sophie.

Moeder is zeer afstandelijk. Martijn heeft in een tijd dat zijn Vader in het ziekenhuis lag, na een auto-ongeluk, even zijn Moeder mogen zien. In haar verdriet werd ze intiem met Martijn, had aandacht voor hem en zocht steun bij hem. Voor Martijn kon deze situatie niet lang genoeg duren. Dat alles was vlot voorbij toen Vader thuis kwam. Vaders wil was wet, zelfs Moeder ging er nooit tegenin . Toen hij dan ook plots en impulsief aankondigde dat ze naar Oostenrijk zouden gaan om een totale zonsverduistering te gaan zien ging men ook. Vader had voor iedereen een brilletje meegebracht waarmee ze onbezorgd het mirakel konden aanschouwen.

Later ging Martijn steeds meer met zijn Vader naar de sterren kijken, door de sterrenkijker die Vader had gekocht. Tijdens een van die momenten doet Vader een voor hem onthutsende verklaring , die zijn hele leven opzij kop zette. Nu begreep hij waarom zijn zus op haar 16de van huis is weggegaan, geen contact meer zocht, terwijl ze van te voren heel hecht met hem was.

Via flashback volgen we hun in het hier en nu, en ook de voorafgaande tijd. Waar zoeken ze naar? Wat heeft de proloog hier mee te maken? Daar mag je zelf achter zien te komen. Het verhaal is duidelijk en boeiend geschreven. Ondanks de steeds wisselende tijden , die elkaar steeds dichter naderden, blijft het verhaal helemaal aan elkaar gekoppeld. Veel plezier met dit intrigerende boek. Een heuse aanrader.

Eclips – Suzan Hilhorst
Paperback, 304 pagina’s, uitgeverij Hollands Diep
Bestel dit boek hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De verdwijning van Adèle Bedeau

Ben jij iemand die eerst de laatste pagina’s van een boek leest? Doe dat hier …