De dikke bende van De Korenwolf

De kleine Nina, haar grote zus Eefie, haar technische broertje Joost en hun ondeugende oma vormen samen de bende van de Korenwolf. Puberbroer Pepijn vindt dat hele bende-gedoe knap waardeloos, maar meestal doet hij uiteindelijk (onder protest) toch wel mee.

In deze uitgave zijn de drie titels ‘De verdwijning van de mislukte barbie’, ‘Het geheim van de verliefde hulpkok’ en ‘De redding van de zwevende oma’ gebundeld.

In ‘De verdwijning van de mislukte barbie’ logeert een echtpaar samen met hun dochter in De Korenwolf. De ouders maken voortdurend ruzie en de dochter, die er volgens de kinderen uitziet als een mislukte barbie, gaat er vandoor. Eefje, Joost en Nina grijpen in.
In ‘Het geheim van de verliefde hulpkok’ is grote broer Pepijn verliefd en Eefje en Joost willen weten wat hij met zijn vriendinnetje doet. Ondertussen zijn hun ouders druk met de voorbereidingen van de bruiloft van de zoon van de burgemeester in hun hotel.
In ‘De redding van de zwevende oma’ blijkt een beroemde popster in het hotel te logeren. En ondertussen maakt iedereen zich zorgen over oma, die steeds meer moeite met traplopen heeft. Uiteraard wil iedereen wel dat ze in het hotel blijft wonen.

Recensie
Een heel erg leuke serie over vier kinderen, wiens ouders iedere dag druk zijn met het runnen van hun gezellige hotel en restaurant. Gelukkig woont oma ook boven in het hotel en kunnen de kinderen daar hun verhaal ook kwijt.
Ik weet uit ervaring dat kinderen, in ieder geval onze oudste, de boeken van Jacques Vriens erg leuk vinden. Hij schrijft over herkenbare situaties (vaak ook op school) op een prettige en toegankelijke manier. Kinderen kunnen zich goed in de verhalen verplaatsen. Daarnaast lezen de verhalen vlot en er zit echt beweging in. De avonturen zijn soms een (heel klein) beetje spannend, maar niet te spannend, en dat is natuurlijk alleen maar leuk.

De bende van De Korenwolf speelt zich af in het hotel van de ouders van Nina, Eefje, Joost en Pepijn. Een hotel is voor kinderen natuurlijk een geweldige plek om avonturen te beleven. Er komen altijd bijzondere (en vreemde) gasten en er zijn legio plekjes om je te verstoppen en je te vermaken.

In mijn ogen is het boek  De dikke bende van de korenwolf niet alleen geschikt om kinderen, zowel jongens als meisjes, van 8 jaar en ouder zelf te laten lezen, maar kan het heel goed voorgelezen worden aan jongere kinderen. De hoofdpersonen van het boek hebben immers ook uiteenlopende leeftijden en het verhaal wordt nooit te spannend.

Deze bundel is een erg aantrekkelijke uitgave: drie leuke boeken voor de prijs van één. Klein minpuntje: de bindwijze is nogal kwetsbaar. Maar verder: een absolute aanrader!

Een andere aanrader: het komende seizoen reist de musical ‘De bende van De Korenwolf – Het geheim van de zoenende gasten langs theaters in Nederland. Het verhaal is speciaal voor de musical geschreven, maar zal ook als boek verschijnen.

De dikke bende van De Korenwolf – Jacques Vriens
jeugdboek,paperback, 256 pagina´s, Unieboek – Het Spectrum
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share