Prinses Cupcake

Prinses CupcakePrinses Cupcake snoept altijd van zelfgebakken lekkers, tot de strenge juf Ultra verschijnt. Cupcake mag niet meer smullen en moet veel sporten. Ze bedenkt een plan – want nóóit meer snoepen, dat gaat er niet in! 

Recensie

Zelf ben ik een snoepkont,’ vertelt auteur Sanne Miltenburg in de mail die haar nieuwe prentenboek Prinses Cupcake aankondigde. “Maar ik wil daarnaast goed voor mijn lijf zorgen en me energiek voelen. Het is een kwestie van evenwicht.” 

Prinses cupcake, van Sanne Miltenburg, uitgebracht door Clavis

Dat evenwicht lijkt ver te zoeken in het prentenboek Prinses Cupcake, waar een prinsesje alleen maar wil snoepen, en haar juf alleen maar wil sporten! Het zijn echt twee uitersten bij elkaar.

Prinses cupcake, van Sanne Miltenburg, uitgebracht door Clavis

Maar… zoals dat hoort in een prentenboek, ook een prentenboek met een boodschap: er is een happy end waarin de strenge juf en de snoepende prinses samen genieten van zowel sporten als snoepen. Alles met mate uiteraard!

Prinses cupcake, van Sanne Miltenburg, uitgebracht door Clavis

Prinses Cupcake past prima in een tijd waarin kinderen vrijwel onbeperkt toegang lijken te hebben tot snoep en snacks. Het belang van sporten en van een evenwicht tussen bewegen en eten is al goed uit te leggen op kleuterleeftijd en dit boek maakt het op een leuke manier bespreekbaar.

Bekijk op bol.comPrinses Cupcake – Sanne Miltenburg
Hardcover, 28 pagina’ s, uitgeverij Clavis
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Fenna

fenna@hupemail.nl'
Mijn naam is Fenna, ik ben samen met Jonah en Trotse Moeder van een aantal eigen kinderen, stiefmoeder van een aantal cadeau-kinderen en heb in mijn werk ook dagelijks met kinderen in diverse leeftijden te maken, dus ik kan vanuit een rijke ervaring voor Trotse Moeders schrijven en heb daar veel zin in.

Check Also

Prinses Corry [persoonlijk blog]

Op 8 december 2003 waren we in Haarlem, bij mijn lieve schoonouders die inmiddels allebei …

Share
Share