KURIO Smart: een complete laptop & tablet voor kinderen voor minder dan 200 euro!

Kurio Smart Laptop LogoSoms ben je blij verrast over weer een nieuw product. In dit geval een uiterst robuuste Laptop/tablet voor kinderen: De Kurio Smart. Een complete tablet/laptop om hun huiswerk op te maken en hun games op te spelen. Maar het meest verbazingwekkende is dat dit monstertje nog geen 200 euro kost en daarmee concurreert met Android tablets en veel aantrekkelijker is dan een iPad. Reden om er even wat verder bij stil te staan.

Tegenwoordig groeien de kinderen – ik zou bijna zeggen of vaders en moeders dan nu willen of niet – op met tablets, spelcomputers en laptops. Het onderwijs gaat ook in de klas steeds meer digitaal en de school verwacht eigenlijk al – zonder dit misschien zo uit te spreken – dat bij het maken van huiswerk internet en computers worden ingeschakeld.

Kurio Smart Degelijke behuizing

Heel veel kinderen beschikken al over een tablet en als ik bij mijn eigen kinderen kijk wordt die vooral ingezet voor het afspelen van YouTube-filmpjes (je ziet het einde van de traditionele televisie kanalen voor je ogen aankomen!) en het spelen van games. Hoe ouder kinderen worden, hoe meer zoeken op internet en social media aan de orde komen.

kurio-smart-recensie-copyright-trotse-moeders-2 kurio-smart-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Als je je tablet of laptop inzet voor het maken van huiswerk en schoolopdrachten zijn echter tekstverwerkers en programma’s waarmee je presentaties kunt maken noodzakelijk. Kortom voor de meeste onder ons geldt dan dat we Microsoft Office nodig, en daarmee een ‘gewone’ laptop in plaats van een tablet.

Kurio Smart LaptopIn die behoefte voorziet de KURIO Smart: het is een tablet, met een touchscreen, werkend onder standaard Windows en dus met Office aan boord en met het aan de tablet te klikken toetsenbord dus ook als laptop te gebruiken. Speciaal ontwikkeld voor gebruik door kinderen, want aan de functionaliteit en snelheid zijn (enkele) concessies gedaan om de prijs onder de € 200 te houden.

De Franse producenten van deze tablet zijn daar keurig in geslaagd en hebben een uiterst degelijk apparaat weten te produceren, waarmee je kinderen zowel kunnen genieten van spelletjes op de tablet als serieus werk op een compacte laptop. Het is absoluut een keuze die moet overwogen worden door ouders als het (voor school) tijd wordt om aan een eigen laptop voor de kinderen te denken.

Hieronder onze ervaringen met het leuk uitziende apparaat.
Het is een tablet met een 8,9 Inch scherm en met een INTEL Quad-Core processor aan boord die werkt met Windows 8 (probleemloos te upgraden naar Windows 10) en met een apart solide toetsenbord, zodat het als laptop met de meegeleverde complete Microsoft Office bundel kan dienst doen.

Kurio Smart ToetsenboardBij de aankoop krijg een jaar lang het gehele Microsoft Office pakket 2016 cadeau (Word, Excel, Powerpoint, Access, Outlook, Publisher, OneNote, Sway) inclusief toegang tot de OneDrive cloud oplossing van Microsoft waarop voor kinderen meer dan genoeg ruimte is om documenten op te slaan. Maar – voor jongeren belangrijk – ook veel (vooraf geïnstalleerde) spelletjes om op de tablet te kunnen spelen. En in de Kurio App Store veel (educatieve) Apps kunnen andere spellen en educatieve programma’s worden gedownload (tegen hele kleine prijsjes).

De beperking zit in de de voor Windows kleine geheugen capaciteit (1GB RAM). Je mag dus niet te veel verwachten als je veel gelijktijdig zware programma’s aan het werk zet; so-wie-so het advies om met beleid programma’s te installeren en te openen. Maar het spelen van games, het kijken naar Netflix, het voeren van SKYPE gesprekken met video, het werken in Word en Powerpoint, het maken van foto’s en videootjes is voor de Kurio geen enkel probleem.

kurio-smart-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Het maximum van 32GB aan opslag capaciteit is met de nieuwste mogelijkheden geen probleem als de documenten in de cloud worden opgeslagen. Kinderen zullen daar snel aan wennen en geen probleem vinden. Het betekent wel dat je ook niet onbeperkt heel veel Apps kan downloaden (veel apps uit de Windows Store zijn ook niet beschikbaar).

Kurio heeft overigens zijn eigen App-store met (nu) zo ń 1200 Apps voor kinderen: games en heel veel educatieve Apps. Je moet je even aanmelden, je creditkaart koppelen en dan kan je moeiteloos de Apps downloaden. De meeste kosten niet veel meer dan 90 cent tot 3 euro per stuk.

Kurio App store education, Kurio Smart

De beperking in lokale opslag tot 32GB (met een micro SD kaartje wel nog eens met 32GB uit te breiden) dat je al gauw foto’s en documenten in de cloud moet opslaan. Een actieve WIFI-aansluiting is, zoals met alle tablets, dus wel noodzakelijk. Overigens zijn de specificaties van de voor- (voor selfies) en ‘achter’ camera’s respectievelijk 0,3 en 2 megapixels. Dat is wel minder dan wat je nu gewend bent bij je smartphone.kurio-smart-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Het scherm van de tablet draait automatisch mee met de de stand van de tablet mee. Als de computer aan het werk is kan dat wel in onze ervaring wat vertraagd werken.

Verder is het apparaat compleet met alle aansluitingen: wifi, bluetooth, hdmi uitgang, camera’s voor en achter,  koptelefoon-aansluiting.  De computer zit feitelijk in het scherm gedeelte en dus zitten alle aansluitingen aan de zijkant van het scherm. Let wel op: de Kurio Smart heeft geen standaard USB ingang maar de micro versie. Die is niet te gebruiken om de laptop te koppelen aan andere PC’s, en ook niet om hem op te laten. Maar met een verloop stekker of kabeltje (adaptor kabel, te koop tussen de 5 en 10 euro, kan je een gewone muis aan het scherm koppelen.

Kurop Smart aansluitingen

Overigens denk ik dat kinderen, als ze een muis willen gebruiken, heel snel leren gewoon van de muis-pad op het toetsenbord gebruik te maken, en voor sommige typische laptop applicaties zoals die van Microsoft Office is dat ook aan te bevelen, omdat de interface van die programma’s niet echt zijn ontworpen om met je vingers te besturen.

kurio-smart-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Voor het gebruik van Windows, en dus ook van je Kurio Smart  heb je Microsoft-accounts nodig. Als je die nog niet hebt gidst de installatie procedure je daar snel doorheen als ouders. Heb je eenmaal een ouder-account, dan maak je voor je kinderen heel gemakkelijk zogenaamde gecontroleerde kind-accounts aan, waarmee je kan aangeven hoe lang de kinderen online mogen zijn en wat voor soort informatie voor hen onbereikbaar moet blijven.

Samenvattend in het oordeel: een prima starters laptop voor je kinderen, met de functionaliteit van een tablet en het voordeel van complete te installeren software van de Windows computer. Wat vooral opvalt is dat voor die prijs het apparaat werkelijk zeer plezierig en degelijk aanvoelt. Dat straalt vertrouwen uit in de kwaliteit.

De KURIO Smart tablet & laptop bekijk / bestel je hier >>>>

Kurio Smart Laptop Windows10 laptop

Share

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share