Steun stichting Proniños

Hip & Blizz en Big Bellies zijn 2 totaal verschillende soorten webshops die in samenwerking zijn gegaan om te helpen met het bevorderen van het onderwijs in ontwikkelingslanden. Beiden zijn ze het erover eens dat het helpen aan een beter bestaan belangrijker is dan het maken van winst. Ze staan ook bekend om het motto: ‘Alles waar je energie in stopt groeit’.

Naast het steunen van verschillende goede doelen hebben ze nu ook besloten om op eigen, creatieve wijze de Stichting Proniños te steunen. Stichting Proniños helpt kinderen aan een betere toekomst. Katja Visser, oprichtster van Stichting Proniños, zegt: “Het is belangrijk sponsoren te vinden en fondsen te werven voor het aanschaffen van lesmateriaal, het trainen van plaatselijke leraren en het betalen van hun salaris om zo de aanvullende scholing mogelijk te maken”.

Deze stichting is opgericht om de kinderen in de ontwikkelingslanden een betere lesstof te bieden, om een betere toekomst te bieden. Het is mogelijk om bij te dragen aan het goede doel door middel van te shoppen op BigBellies. Maar liefst 60% van de opbrengst van de verkoop gaat naar stichting Proniños. HipandBlizz levert al een flinke tijd haar bijdrage door 10% van de winst te doneren.

Yvonne Roeterdink van Hip & Blizz verkoopt unieke handgemaakte kraamcadeaus en gebruikt hiervoor Fair Trade producten. Silvia Schakel van Big Bellies verkoopt tweedehands kleding. Beiden zijn moeder en woonachtig in Houten. Ze richten zich op dezelfde doelgroep, zijn creatief en willen graag delen. “Stichting Proniños spreekt ons aan. Alle betrokkenen zetten zich belangeloos in en werken keihard aan een betere toekomst voor deze kinderen. Een prachtig streven waar we graag ons steentje aan bijdragen”, aldus Yvonne en Silvia.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.