Huis vol Horror

huis-vol-horrorWaanzinnig om te weten. Wetenschap met de vieze stukjes er nog in! Dit boek gaat niet over zomaar een huis. Het gaat over jouw huis en je huiveringwekkende huisgenoten. Welke insecten eten hun eigen poep? Hoeveel liter urine kan een muis in een jaar produceren? Waarom zou je een gigantische duizendpoot inhuren?

Recensie:

Een boek met harde kaft met griezelige afbeeldingen en op de voorkant een doorzichtig rondje met daarin een vloeistof en zogenaamde maden. De titel doet de kaft echt eer aan. Mijn zoon van 8 vond het helemaal het einde vooral toen ik griezelde bij de aanblik. 80 bladzijden boordevol tekst en illustraties. Moeilijke woorden woorden uitgelegd in de vreselijk verklarende woordenlijst achterin het boek.

Het is een mix van fantasie (verkleinmachines) en wetenschappelijke aspecten zoals microscopen. Er worden vragen gesteld in de tekst maar ook de daarbij behorende antwoorden worden gegeven. Er worden wetenswaardigheden / feiten vermeld maar ook wordt je aan het werk gezet met opdrachtjes. Zoals bijvoorbeeld de opdracht waarbij je kunt ontdekken hoe de wc werkt mbv een rietje en een glas met water.

Dus al met al een informatief boek waarbij je tijdens het lezen af en toe als ouder wel een paar keer slikt als je leest wat er zoal in je huis bevindt.  Het boek is geschikt voor kinderen uit de bovenbouw.

Huis vol Horror is een boek van Nick Arnod & Tony De Saulles. Uitgegeven door Kluitman.
Je kunt het boek hier bestellen >>>>

 

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

Het appartement [recensie]

Mark en Steph hebben een relatief gelukkig gezin met hun jonge dochter in het zonnige …