Pompoen-wortelsoep [recept]

De wat zoete smaak van pompoen maakt dat veel kinderen het lekker vinden. Vandaag heb ik een eigen recept geprobeerd (uit nood geboren omdat zowel de pompoen als de wortels nodig op moesten…) Wortel-pompoen-soep! Hoewel het altijd een heel werk is om de harde schil er af te halen, is de rest van dit gerecht prima samen met je kind(eren) te maken.wortel-pompoen-soep-trotse-moeders-2

Nodig
Pompoen
Wortelen (ik heb winterpeen gebruikt)
Uien
Bouillonblokje
Kokosmelk
Kruiden (peper, paprikapoeder, djinten)

Screenshot 2014-10-15 at 22.00.12Bereiding
Schil de pompoen en snijd hem in kleine stukjes. Maak de wortels goed schoon, of schraap ze schoon en snijd deze ook in kleine stukjes (winterwortelen zijn erg hard, pas dus op wanneer je dit je kind laat doen!). De uien ook schoonmaken en in stukjes snijden.

Alle groenten bij elkaar in wat water met een bouillonblokje laten koken (wanneer je groentebouillon neemt, heb je meteen een vegetarisch gerecht!). Goed gaar laten koken, zachter dan wanneer je het als groenten zou opdienen.wortel-pompoen-soep-trotse-moeders-3

De gekookte groenten inclusief het kookvocht pureren in een blender of met een staafmixer. Zelf vind ik het lekker om het niet helemaal ‘glad’ te maken, maar er nog wat hele kleine stukjes in te laten zitten.

De gepureerde groenten terug in de pan doen en de kokosmelk toevoegen. Op smaak maken met kruiden: paprikapoeder, peper en djinten (eventueel wat zout). Wanneer je deze soep lekker dik maakt, kan hij met wat brood prima als maaltijdsoep.

Eet smakelijk!

 

Screenshot 2014-10-16 at 16.38.44

wortel-pompoen-soep-trotse-moeders-1

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Hoe houd jij jouw kind warm in de herfst?

De herfst is alweer begonnen en dat betekent dat het koude weer ook voor de …