Fladder Flats [recensie]

Fladder Flats  (2)Heerlijk weer met een lekker zonnetje, ideaal om naar het strand te gaan! Maar… terwijl jij op je handdoek ligt te zonnen, moet je wel zorgen dat je alert blijft. Fladder Flats vliegt rond en die kan zomaar een flats laten vallen! Als dat gebeurt, is je handdoek vies en moet je hem inleveren. Ben jij de laatste speler die één handdoek overhoudt? Dan  ben jij de winnaar! 

Recensie:
Fladder Flats!? 
De aandacht van mijn dochter is direct getrokken zodra ze de doos van dit spel van Goliath Games ziet. Wanneer ik haar vertel dat de meeuw op je handdoek kan poepen begint ze te lachen. “Jammer dat hij niet echt op je handdoek poept,” is haar commentaar. Wanneer ik haar vertel dat deze meeuw echte “vogelpoep” produceert maakt ze de doos direct open. Dat wil ze natuurlijk met eigen ogen zien!

Fladder Flats  (3)We pakken snel alles uit en gelukkig is het spel – ook voor de eerste keer -vrij snel speelklaar. Even een plakker op de draaiplaat plakken, pijltje erop klikken en de handdoeken (met mensen er op) uit het zakje halen. Dan de meeuw losmaken en vullen met wat “flats” oftewel zeepsop. Een flesje van 75 ml zit bijgeleverd in het spel. Het enige wat we aan voorbereidingen moeten doen is even knijpen in de staart van de meeuw tot er een flats uitkomt. Dan is het spel klaar voor gebruik.

De spelregels zijn simpel: ieder heeft vier handdoeken in één kleur voor zich liggen. Je begint je beurt door aan het rad te draaien. Wijst de pijl op een bepaalde kleur, dan mag je met de meeuw naar een handdoek van die kleur vliegen en in zijn staart knijpen. Komt er een scheutje sop uit (de vogelpoep dus) dan moet de speler die handdoek inleveren.

Kom je op het vakje met de regenboogkleuren, dan mag je zelf weten op welke kleur handdoek je probeert te poepen. Draai je een kruis of een kleur die niet (meer) in het spel is, dan moet je een beurt overslaan. Het spel is dus allemaal gebaseerd op puur geluk… Als je pech hebt, moet je de meeuw boven je eigen handdoek houden om te kijken of deze gaat poepen of niet…

Fladder Flats  (5)Ik had al voorzien dat het een beetje een glibberig rommeltje zou worden met dat zeepsop, dus wij speelden het spel aan de eettafel, waar altijd een tafelzeil op ligt. Dat bleek zeker geen overbodige luxe. Mocht je dat niet in huis hebben: een vuilniszak of een stuk plastic als ondergrond werkt uiteraard ook gewoon.

Omdat je de (plastic) handdoeken die geraakt zijn weg moet leggen, is een bakje waar je die in kunt doen wel praktisch. Dan kun je – als het spel afgelopen is- ook direct alle handdoeken afspoelen en afdrogen. Wanneer je als ouder dit spel aanschaft voor je kinderen, moet je dus wel tegen een beetje “troep” kunnen. Maar dat je de kinderen er erg blij mee maakt is zeker. Poep doet het natuurlijk altijd goed bij kinderen!

Fladder Flats  (4)Mijn dochter geniet zichtbaar van het spel en roept ook steeds “kijk uit mama… ik ga op je poepen hoor!” Op de handdoeken liggen namelijk figuren en zo is de mevrouw die aan het zonnebaden is haar eigen mama. Maar sportief als ze is, ligt ze zelf ook op een handdoekje en ook haar vader is aanwezig. Oh ja, en dan hebben we opa ook nog! Doordat ze zelf even roept wie er op de handdoek ligt, wordt het spel nog leuker.

En door de poppetjes op de handdoeken is het vooral erg leuk om te zien waar de flats terecht komt. Als je geluk hebt is dat op de benen, als je pech hebt, recht in je gezicht! Het enige (afgezien van het glibberige zooitje) dat mij opvalt is dat het zeepsop een nogal sterke geur heeft. Dat had van mij wel iets minder sterk gemogen, maar ach… dat flesje is waarschijnlijk zo leeg en dan vullen we het wel bij met ons eigen zeepsop.

Ik was bang dat het zeepsop er door zou vliegen, maar eigenlijk kun je met één keer vullen (een scheutje in de kop van de vogel) behoorlijk wat keren het spel spelen. Doordat de flats bestaat uit schuim heb je per keer maar een klein beetje sop dat uit de vogel floept. Fladder FlatsEn niet iedere keer komt er natuurlijk wat uit, wat maakt dat het altijd weer spannend is of je handdoek wel of niet vies wordt. Het meest handige werkt het als je de vogel laat staan met een handdoek tussen de poten, dan weet je dat – als er iets uit komt – dit op de handdoek valt.

Oké, eerlijk toegeven… Er ontstaat een glibberig zooitje door het spelen van Fladder Flats, maar het plezier dat de kinderen er van zullen hebben is dat mijn inziens echt wel waard.

Tip van deze moeder: een zeil of plastic zak onder het spel, een bakje voor alle vieze onderdelen op tafel en een nat doekje bij de hand om daarna de tafel schoon te maken. Alle onderdelen – ook de zeemeeuw – zijn makkelijk te reinigen, dus als de kinderen klaar zijn met spelen alles even schoonmaken en opruimen.

Fladder Flats – Goliath Games
Bekijk op bol.comGezelschapsspel vanaf 4 jaar
Bestel Fladder Flats hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Coco babyboekje

Het ongelooflijk succesvolle Prentenboek van het Jaar Coco kan het! van Loes Riphagen kan nu …

Share
Share