Actie! Natuur voor coole kikkers

Een maffe en prettig gestoorde natuurgids, volgepakt met 365 geweldige activiteiten nodigt ieder kind uit om de natuurfanaat in zichzelf te ontdekken. Het staat vol met handige weetjes, zoals:
– Hoe je een stuiterbal van paardenbloemen kunt maken;
– Wat je moet doen om jezelf compleet onzichtbaar te maken;
– Hoe je een doolhof voor pissebedden moet maken.

Recensie
Wil je lekker met je kinderen naar buiten, maar heb je geen zin in weer dat zelfde rondje park/bos/duinen? Zit je je weer te ergeren aan je op de bank hangende kids? Geen idee hoe je die bloedjes van kinderen in beweging krijgt? Dan is dit boek een uitkomst. Want met de dingen die hier in staan is geen enkel kind binnen te houden. Weer of geen weer.

Wat er wel niet allemaal in staat? Nou weet ik best iets van dieren, bomen en planten. Ik kom vaak in het bos, de duinen en op het strand. Maar in dit boek gaat om de details. Ooit geweten dat de grootste regenworm wel 6,7 meter lang kan worden? Of dat een koolmezenpaar zo’n 8.000 rupsen en andere insecten aan hun jongen voeren? Leuk toch!

Onbekend maakt onbemind. Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde. Als je kinderen wat leren over kriebelige kruipbeestjes zullen ze er ook niet meer bang voor zijn. Sterker nog: grote kans dat jullie huis straks helemaal vol staat met terraria! Het boek is geschreven voor de wat oudere kinderen. Voor kinderen die al kunnen lezen en dan zelf met dit boek – alleen of met een vriendje – de hort op kunnen. Niets spannender natuurlijk dan er zelf op uit trekken. Maar zijn die van jou nou nog te klein om te lezen of om zelf op pad te gaan, kan je natuurlijk lekker met z’n allen er op uit trekken.

Schaf, als je dit boek koopt, wel gelijk een paar goede regenlaarzen aan. Zorg dat je wasmachine het doet en dat je voldoende boterhammen in huis hebt voor als ze uitgehongerd thuis komen. Dan staat niets jullie avontuur nog in de weg!

Actie! Natuur voor coole kikkers – Michael Cox
Non fictie jeugdboek, Paperback, 192 pagina’s, Tirion Natuur
Bestel het boek hier>>

About Hanneke Blanksma

hannekeblanksma@hetnet.nl'

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …