Knappe Koppen

Dit spelletje van University Games is een bordspel voor kinderen van 2 jaar t/m 5 jaar oud. Bij dit spel draait het om het proberen en het aanmoedigen van het kind. Niets is fout; proberen is altijd goed! Zelfs als een opdracht niet lukt of als een antwoord fout is. Het spel is dan ook bedoeld om het kind te stimuleren in hun ontwikkeling.

Recensie
Knappe Koppen
is een uniek bordspel, speciaal voor jonge kinderen. Compleet met stevige kaartjes en een extra grote kleuren dobbelsteen. Daarnaast bevat het spel ook nog 4 zachte blokken. Deze blokken heb je nodig bij bepaalde opdrachten (om een toren na te bouwen).

Het spel bestaat uit drie categorieën:
– Algemene kennis: Ter stimulering van de algemene ontwikkeling.
– Fysieke uitdagingen: Trainen van de motoriek. Bij deze opdrachten staat “FUN” centraal.
– Inzicht en logica: Ter verbetering van het ruimtelijk inzicht.

Mijn eerste indruk van dit spel was dat het er erg leuk en kindvriendelijk uit zag. Mijn kinderen kwamen al snel kijken toen ik het spel uitpakte. De blokken werden direct uit de doos gepakt om ermee te gaan bouwen. Toen ik uitlegde dat die bij het spel hoorden, kwamen ze snel aan tafel zitten. De spelregels waren simpel en eenvoudig. Met een kleuren dobbelsteen gooien en dan naar het eerstvolgende gekleurde vakje gaan, van welke kleur je hebt gegooid. Dan pak je een vragen- of opdrachtenkaartje en beantwoord de vraag, of voert de opdracht uit. Het leuke hieraan is dat het kind het nooit fout kan doen. Alles is goed. Bij een fout antwoord, kun je zelf aangeven wat het wel moet zijn. En bij een mislukte opdracht kan het kind het nogmaals proberen of gewoon verder met het spel gaan. Het gaat bij Knappe Koppen echt om het stimuleren van je kind en niet om het juiste antwoord of om de opdracht goed te volbrengen. Door deze spelregel heb je direct al een stuk minder competitie onderling. En dat maakt het spel wel zo ontspannen.

Ook al is het spel bedoeld voor kinderen van 2 jaar tot 5 jaar, vind mijn zoon van ruim 6 jaar dit spel ook nog erg leuk. Vooral de opdrachten vind hij erg leuk. Deze opdrachten kunnen van alles zijn. Vlieg bijvoorbeeld als een vliegtuig door de kamer, bouw de toren van het plaatje na, zing een liedje of klap met je handen achter je rug. Iedereen, dus ook mijn man en ik, hadden ontzettend veel lol tijdens dit spel. De kinderen genoten van de verschillende opdrachten en ‘makkelijke’ vragen. Als de één een opdracht moest doen, dan ging de ander deze opdracht ook doen. Zo leuk vonden ze het spel. Er werd zelfs niet boos gedaan toen er een winnaar was. De pionnetjes werden gewoon weer bij ‘start’ gezet en we speelden het spel direct nog een keer, en nog een keer…

Wat ik extra leuk aan Knappe Koppen vind, is dat het spel aparte kaartjes heeft voor kinderen van 2 jaar. Deze vragen en opdrachten zijn iets makkelijker dan de overige vragen. Zijn je kinderen ouder, dan kun je deze kaarten uit het spel halen. Het is dan ook een ontzettend leuk spel, waarin je eigenlijk alleen maar lachende gezichtjes ziet. Want bij dit bordspel is iedereen een winnaar en dat is uniek!

Bestel dit spel hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Dit zijn de leukste Frozen spelletjes

Let it goooo, let it goooo… Wie kent Frozen niet? De Disney film waarin prinses …