Mijn week van 23 – 30 november 2014 [persoonlijke blog]

Deze week was druk en bevatte hoogtepunten en dieptepunten. Lees je mee?mijn-week-trotse-moeders

Sinterklaas
Uiteraard speelt het naderende Sinterklaasfeest een grote rol in deze periode. Zakelijk (we proberen met ons team zo veel mogelijk speelgoed, boeken en spelletjes te recenseren zodat we goede informatie kunnen bieden die kan helpen een keuze te maken. Privé, omdat er schoentjes gezet worden, er gezongen en geknutseld wordt en de spanning toeneemt….

Hoofdluis
Als lid van de luizencommissie heb ik deze week meegeholpen een nieuw ‘luizenprotocol’ op te stellen voor de basisschool van de tweeling. Leuk om te doen. Handig om te weten is dat beddengoed en knuffels wassen en frequent stofzuigen uit het protocol is gehaald (het mag wel, maar helpt niet om een luizenplaag te bestrijden). Wat wel helpt is kammen (en kammen en kammen…). Lees hier meer >>>>

luizen-hoofdluis-trotse-moeders

Konijn
Helaas is één van onze konijntjes overleden. We hadden er drie. Pluisje is een paar jaar geleden al dood gegaan en ditmaal lag Knabbeltje dood in het hok. Snufje (het laatst overgebleven konijntje) zat er wat droef naast en het verdriet van mijn drie kinderen was enorm. Natuurlijk moeten ze leren omgaan met dood-gaan, maar het blijft aangrijpend om je kinderen met zoveel verdriet te zien. Hieronder een foto van toen ons drietal konijnen nog compleet was. Knabbeltje is het bruine konijntje.

snufje-pluisje-knabbeltje-konijn

Efteling
Paniekpiet had (PANIEK, PANIEK) de cadeautjes voor onze kinderen niet in hun schoen gestopt. De schoenen waren, op een paniekerige brief na, helemaal leeg. Gelukkig belden opa en oma op om te vertellen dat de grapjespiet de cadeautjes bij hen hadden achtergelaten! En wat voor cadeaus: we mochten samen met oma en opa een dagje naar de Efteling. Prachtig, die winterefteling, een feest voor de kinderen, maar ook voor opa, oma en mij.

efteling-waterlelies-trotse-moeders

Auto
Dick had toen hij wegreed van een bezoek van een van de partners waarmee we samenwerken erg veel pech: hij reed met onze auto tegen een muurtje. Gelukkig had hij zelf niets, maar de schade aan het muurtje en aan de auto waren enorm. Waarschijnlijk zo groot dat de auto total-loss verklaard zal worden. Een fikse domper in de dure decemberperiode…

Screenshot 2014-11-30 at 16.27.17

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Nationale bedankdag 2022 – wie wil jij bedanken? [Merci – winactie]

Elkaar bedanken…. dat kun je eigenlijk niet vaak genoeg doen. En dan niet het gedachtenloze …