Naar buiten met mijn baby [blog]

9 weken

Time flies!
De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Zonder dat ik er erg in heb zitten we alweer aan het einde van de zomer. Nou ja zomer…hier in Oostenrijk was de zon ver te zoeken. Het was koud, grijs en dagenlang regen.
IMG_6065Gelukkig heb ik tussen de buien door steeds met de kleine Sam en de hond kunnen wandelen. Want frisse lucht doet wonderen! Ik krijg er energie van en Sam krijgt haar dagelijkse portie daglicht en daarvan wordt ze lekker moe. Bovendien kan mijn hond zijn behoefte doen en zo zijn we alledrie blij.

Draagzak
Eerst gebruikte ik vooral de kinderwagen met de wieg erop waar Sam lekker in kon liggen (slapen) terwijl ik een rondje buiten liep. Maar sinds een week of 3 gebruik ik veel liever de baby björn. Vanwege het slechte weer kan ik dan heel vlot met haar op mijn buik en een paraplu naar buiten. Ook kan ik dan een wat fijnere route door het bos lopen met de hond, in plaats van alleen maar over geasfalteerde wegen.

De baby björn is een ideale en heel makkelijk te bevestigen draagzak, waar Sam zich ook meteen goed in voelde. Met een paar klikjes zit ze erin – met haar gezicht naar mijn borst toe – en kunnen we de hort op. Ik let er wel op dat ik niet uren lang haar daarin heb ́hangen ́, ze zeggen dat het aan het begin nog niet zo goed is voor de heupen en ruggetje. Het is allemaal nog vrij slap. Meestal loop ik 30 minuten en haal haar er daarna weer uit.

Vanaf 3 maanden kan ik Sam ook andersom in de draagzak doen, zodat ze lekker kan kijken. Ik denk dat ze dat heel leuk gaat vinden, want ze spiekt nu ook al steeds langs de banden van de baby björn naar ́buiten!

Draagdoek
Ik heb ook een draagdoek, maar die vind ik eerlijk gezegd wat lastig nog om te binden en knopen. Ik heb op youtube verschillende video ́s bekeken how to do it, waar ze simpel uitleggen hoe het werkt. Ik heb de doek tot nu toe 1 keer gebruikt, vrij aan het begin en dat vond ze prettig. Tenminste daar ga ik van uit, want ze heeft er 20 minuten in geslapen. Het voordeel van de draagdoek is dat de kleine nog dichter tegen je aanligt en ook een iets betere houding heeft, die de doek goed ondersteunt. Ik ga het gewoon weer proberen als ze rustig is (want als ze huilt, duurt het toch wel te lang om dan de doek goed om te binden).

TM-sam-charlotte-draagdoek-trotsemoeders

P.S. Vanmiddag de eerste inentingen gehad! Best wel een beetje spannend hoe Sam daarop ging reageren. Daarover meer in het volgende blog.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

4 knusse plekjes om tijd te spenderen met je familie

Het is zondagmiddag en plots staan je ouders voor de deur. Hartstikke leuk, maar waar …