Snelle taart

taart-eigen-recept-copyright-trotse-moeders-02Met mijn kinderen bak ik regelmatig cake, of muffins. Ook brownies en “oorlogstaart” worden veelal gezamenlijk gemaakt. Mijn dochter vond echter dat we wel eens iets anders konden gaan doen want “we maken altijd hetzelfde mama”.

Koekjes bakken zit er niet in: ik heb dat met mijn oudste een aantal keer geprobeerd toen hij klein was en ergens gaat er iets verkeerd. Of het deeg blijft plakken aan de tafel of aan het bakpapier of – toen het eindelijk een keer wel gelukt was om het deeg uit de Nijntje-vormpjes op de bakplaat te krijgen- het deeg loopt in elkaar over en je hebt één grote, platte koek. Dat laatste was nog niet zo erg, we hadden in ieder geval wat te smullen 😉

Met onderstaand recept konden we wel uit de voeten en deze is lekker! Die voegen we gewoon toe aan het assortiment. Dochter weer (tijdelijk) tevreden en wij weer eens iets anders bij de koffie! Handig ook dat deze taart niet in de oven hoeft. Houd wel rekening met de tijd die de taart in de koelkast moet staan.

Screenshot 2015-05-24 at 16.28.06Eerst maken we de taartbodem:
Hiervoor heb je ongeveer 100 gram boter of margarine nodig en ongeveer 250 gram speculaaskoeken.
Smelt de boter in een pannetje (niet laten verkleuren!). Verkruimel de koeken (zo klein mogelijk) en meng de kruimels met de gesmolten boter.

Neem een springvorm of zo’n bakvorm van flexibel materiaal en vet deze in. Doe het boter-speculaas-koek-kruimel-mengsel in de vorm en laat deze in de koelkast harden.

Dan komt de Mon Chou vulling:
Hiervoor heb je uiteraard Mon Chou nodig: een pakje van 200 gram. Verder 250 ml slagroom en 125 gram suiker, bij voorkeur basterdsuiker omdat deze wat fijner van structuur is. Eventueel kun je slagroomversteviger toevoegen, maar wij hebben dat niet gedaan.

Klop de slagroom stijf en voeg de (basterd)suiker en de Mon Chou toe. Nog even mixen op de middelste stand en het mengsel op de geharde taartbodem doen. Dan afdekken en minimaal één uur (liever wat langer!) in de koelkast zetten.

Screenshot 2015-05-24 at 16.27.27

Tot slot: de Topping!
Voor de topping kun je een blik vlaaivulling gebruiken, bijvoorbeeld kersen of aardbeien. Uiteraard hoef je dit alleen maar over de taart te smeren 😉 Laat de taart dan nog even in de koelkast staan voor je hem serveert. Een beetje slagroom op de rand van de taart, net voor het uitserveren, is uiteraard niet nodig, maar staat wel gezellig!

taart-eigen-recept-copyright-trotse-moeders-02

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Zo houd je zelfs de allerkleinste beestjes bij jouw kleintjes weg

Als jonge ouder wil je het beste voor je kleintje. Je schildert de kinderkamer met …