In het vizier [recensie]

Er is een seriemoordenaar actief, die zich ten doel heeft gesteld criminelen te vermoorden die openbaar aanklager Kristen Mayhew niet veroordeeld heeft kunnen krijgen. Hij begint met wat voor hem de ernstigste delicten zijn, zedenmisdrijven, verkrachters. Ondertussen stuurt hij Kristen brieven die steeds persoonlijkers worden en lijkt hij precies te weten waar ze is. Het meest gevaarlijk is nog dat hij het diepste geheim van Kristen kent, een geheim dat ze nog nooit met iemand heeft gedeeld.
Kristen werkt nauw samen met de politierechercheurs Mia Mitchell en Abe Reagan, die het onderzoek naar de seriemoordenaar leiden. Abe is geïnteresseerd in Kristen en zij voelt zich ook tot hem aangetrokken. Ondanks wat haar in het verleden is overkomen. Er ontstaat een relatie tussen Kristen en Abe

Recensie
In het vizier is de meest recent in het Nederlands vertaalde thriller van Karen Rose. Vergis je niet, ze heeft het origineel al in 2007 geschreven. Dat merk je overigens niet. Het enige waar je slechts een enkele keer uit kunt opmaken dat het een wat ouder verhaal is, dat een blackberry nog als vrij bijzonder gezien wordt, ‘een soort elektronische organizer’, terwijl we zo’n elf jaar later, zeker voor zakelijk gebruik, niet anders gewend zijn dan smartphones.

 
In het vizier is weer een prettig geschreven thriller die ook goed vertaald is in het Nederlands. Het boek leest prettig en snel, het leest gewoon lekker. De letters zijn klein en het aantal pagina’s is vrij indrukwekkend, maar je zit zo snel helemaal in het verhaal dat dat geen probleem oplevert. In het vizier is echt spannend en meeslepend. Dat vind ik vooral knap als je bedenkt dat de tijdspanne in het boek nog niet eens twee weken beslaat. Je wordt minutieus, nog net niet real time, meegesleurd in de zoektocht wie nu deze meedogenloze moordenaar is. Het verhaal van dit keer Kristen en Abe is een fijne extra.

Het boek is opgebouwd uit korte passages van iedere keer hooguit enkele bladzijden. Het perspectief wisselt voortdurend. Je krijgt hierdoor vanuit alle hoeken inzicht in de situatie en kunt meevoelen met alle personen. Zelfs met de moordenaar. Zelfs met de bloedirritante journaliste Zoe Richardson. Maar vooral met Kristen en Abe.

 
De boeken van Karen Rose staan bekend als romantic suspense. Ik heb het afgelopen jaar drie van haar thrillers gelezen en het romantische aspect zit in alle drie, maar voor mijn gevoel nog het meest in In het vizier. Het romantische aspect maakt ook dat ik denk dat vrouwen zich net wat meer aangetrokken voelen tot de boeken van Karen Rose dan mannen. Ondanks de keiharde misdaad en de spanning, zorgt het ervoor dat het geen kil en afstandelijk verhaal is.

 
In het vizier is ook beslist niet een eenvoudig verhaal. Er doen heel veel verschillende personages mee met allemaal eigen karakters en (on)hebbelijkheden. Diverse verhaallijnen zijn door elkaar heen gevlochten, om aan het eind allemaal ontrafeld en opgehelderd te zijn. En dat vind ik altijd wel prettig, dat het aan het eind ook allemaal klopt. Plus dat de ontknoping ook nog verrassend blijkt te zijn.

Kortom, ik heb ook dit boek van Karen Rose weer met bijzonder veel plezier gelezen.

In het vizier – Karen Rose
Thriller, paperback, 434 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel ‘In het vizier’ hier >>>>

 

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share