Home / Blogs / Mijn vijfjarige heeft een mobieltje

Mijn vijfjarige heeft een mobieltje

Mijn dochter heeft een mobieltje. Een prachtig zwart ding dat perfecte foto’s maakt. Mama’s grootste hobby is fotograferen dus dochterlief wil dat (net als mama) óók kunnen doen met haar mobiel. Klepje opzij, positioneren, het goede moment afwachten (dat altijd wonderbaarlijk snel is) en klikken maar. Staand, liggend, schuin… het maakt niet uit, dochterlief is een talentje dus altijd perfect!

Zoals elk mobieltje kun je ook met deze uitvoering sms’en en dat doet mevrouw graag en veel. Vanaf het moment dat ze wakker wordt tot het moment dat ze ´s avonds weer in slaap valt is ze tussen de schooltijden door een fanatiek gebruiker. Alle foto’s die zij maakt komen mijn kant op.

Bellen? Natuurlijk! En erg vaak ook. Mijn dochter moet wel wereldkampioen kletsen zijn, want van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds gaat dat mondje van haar open en dicht, gepaard met een hoop lawaai. Ik ben dan ook blij dat mijn dochter sinds anderhalf jaar op school zit.

Ja, mijn vijfjarige dochter heeft een mobieltje! Niet zo’n luxe ding, maar een simpele van zeven jaar oud. In de afgelopen maanden heb ik diverse momenten meegemaakt waarop ik flinke discussies had met wildvreemde mensen die me een ontaarde moeder vonden. Hoe kan ik dat doen? Waarom heeft mijn vijfjarige dochter in vredesnaam een mobieltje? Voorheen ging ik nog wel eens in conclaaf, maar tegenwoordig volsta ik met de woorden: ‘ach, als zij dat nou leuk vindt!’

Wonderbaarlijk genoeg heeft zij nooít een hoge telefoonrekening. Duizenden sms’jes per maand, honderden belminuten en tig foto’s die worden doorgestuurd door dochterlief, maar het kost me geen cent. Hoe dat kan? Zeg eens eerlijk: wat dacht je toen je las dat mijn kleuter een frequent mobieltjes gebruiker is? Dacht je stiekem niet: is ze nou helemaal betoeterd? Nou, dan ben je dus niet de enige, want dat is me dus al vaker overkomen. Ikzelf vind het hilarisch, maar dat geldt dus niet voor iedereen. Ondanks dat ik het ze wel uitleg lijken mensen toch maar de helft te horen van mijn verklaring en kan ik ze maar niet aan het verstand brengen dat hij nep is.

Die zeven jaar oude, leuke, handige, maar vooral kapotte, telefoon is de grootste schat van mijn kleine meisje en in dat kleine koppie van haar kan hij alles wat ze maar wil én functioneert hij perfect. In werkelijkheid kun je alleen nog maar het camerakapje heen en weer schuiven. Je kunt er niet meer mee bellen en sms’en en er zal geen foto meer ontstaan door middel van dat oude ding, maar zolang dochterlief het nog goed genoeg vind ben ik een tevreden moeder.

Ooit zal er een moment komen dat zij een echte mobiele telefoon wil hebben (waarschijnlijk zelfs een smartphone), maar tot die tijd zal dit oudje haar allerbeste vriend blijven!

About Leandrah

Mijn naam is Leandrah. Ik ben de trotse moeder van dochter Syrah van tien jaar oud en zoon Jonah van zes jaar oud. Tot voor kort droomde ik nog over een derde kindje, maar zwanger worden is in ons geval niet zo vanzelfsprekend dus beetje bij beetje laat ik die droom achter me. Onze dochter heeft in 2014 in een revalidatie traject gezeten, omdat er een vermoeden was dat zij aan een val hersenletsel heeft overgehouden. Dit is een zeer intensief traject geweest en de uitslagen zijn inmiddels binnen. Het niet kunnen concentreren en het niet goed kunnen opslaan van informatie blijken na lang onderzoek niet het enige probleem te zijn, Syrah is moeilijk lerend en heeft een lager IQ dan gemiddeld. Dat zijn maar uitslagen, voor ons is ze een kindje dat zich bekommerd om andere kinderen en ontzettend lief is. Sinds begin dit schooljaar zit zij op het speciaal basisonderwijs. Onze zoon Jonah zit in groep 3 en ontwikkeld zich in een rap tempo. Hij heeft een analytisch denkvermogen en weet binnen enkele seconden verbanden te leggen, ook in situaties waarin hij nog nooit eerder is geweest. Hij is zeer leergierig en neem alles in zich op als een spons. Hij speelt graag mijn zijn bussen, trams en treinen en kan zichzelf urenlang daarmee vermaken.

Check Also

Fisher-Price peutertelefoon met trektouw [recensie]

Sommige speelgoedartikelen zijn gewoonweg klassiekers. Ze zijn al jaren op de markt en zullen dat …

3 comments

  1. Haha, heerlijk verhaal! Mijn dochter loopt al sinds haar tweede met een mobiel! Precies hetzelfde verhaal, dus heerlijk herkenbaar 😉

  2. Heerlijk geschreven en mijn dochter heeft ook lange tijd een oude mobiel gehad als favoriet speelgoed. Momenteel is het niet meer zo’n hot item, maar ze heeft ook heel wat gesprekken gevoerd met iedereen 😉

  3. Het vriendinnetje van mijn dochter heeft overigens wel een echte mobiel. Daar kwam ik laatst achter. Toen nog vijf jaar oud. Ik zeg niets. 😉

Geef een reactie

Door verder te gaan met het raadplegen van onze site accepteert u onze cookies! Meer informatie

Om voor een optimale gebruikers ervaring te zorgen zijn cookies op deze website geactiveerd. Als u verder leest zonder de cookies uit te schakelen gaan we er vanuit dat u met het gebruik van cookies akkoord ben.

Sluiten