Haan, kip en hoen – een koffer vol leesplezier

Haan, kip en hoen – Een koffer vol leesplezier is een koffertje met magneetsluiting waarin drie dubbele boekjes zitten met min totaal zes verhalen. Allemaal met dezelfde hoofdpersonen haan, kip en hoen. Ook zit er een werkboekje bij, waar kinderen allerlei oefeningen kunnen maken. De boekjes zijn geschikt voor beginnende lezertjes en bevatten steeds twee verhalen op verschillende leesniveaus: AVI start, AVI M3 en AVI E3.

Recensie:
Een schattig koffertje dat stevig is en een handige magneetsluiting heeft. Daarin bevinden zich in totaal vier boekjes. Drie leesboekjes en een werkboekje. De leesboekjes bestaan elk uit twee verhalen en hebben eigenlijk ook twee voorkanten. Wanneer het eerste verhaal uit is, draai je het boekje om en begint vanaf de andere kant te lezen. Elk boekje staat voor een bepaald niveau, dat op de achterkant van het koffertje en op de boekjes keurig staat vermeld.

Om het je nog makkelijker te maken zijn de verhalen op de kaft genummerd, zo weet je altijd wat de volgorde van de boekjes is.

In het eerste boekje “haan en kip” maken we kennis met de hoofdpersonages van de boekjes. Wat ik erg leuk vind is dat deze de hoofdrol spelen in elk boekje, zodat kinderen ze echt leren kennen. De afzonderlijke verhaaltjes vormen eigenlijk samen één groot verhaal en zo beleef je het leven mee van haan, kip en hoen. In het eerste boekje wordt – zoals kinderen ook leren lezen – geen gebruik gemaakt van hoofdletters. In de twee daarop volgende boekjes zie je dat wel alle zinnen keurig beginnen met een hoofdletter.

Het werkboekje bevat leuke schrijf- en lees oefeningen. Zo begint het boekje met “dit boek is van” en een regel met keurige schrijflijntjes zodat kinderen hun naam kunnen schrijven. Verder staan er zinnetjes in die ze na moeten schrijven en eerst de zin over kunnen schrijven op voorgedrukte letters. Zoekplaatjes, woorden met elkaar verbinden die bij elkaar horen en schrijf het woord op aan de hand van het plaatje dat je ziet. Al met al is Haan, kip en Hoen – een koffertje vol leesplezier met leuke verhalen en een gezellige start voor het zelfstandig lezen!

Haan, kip en hoen – een koffer vol leesplezier – Rian Visser
Leren lezen, hardcover, 120 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Guus leert vliegen
Jip en Janneke spelen
ABC met Fiep

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share