Een kindvriendelijke tuin in een paar stappen

Een kindvriendelijke tuin hoeft niet te betekenen dat je elk mogelijk hoekje beplakt met bubbeltjesplastic. Geen zorgen, je tuin kan er nog steeds uitzien alsof het uit een woontijdschrift komt. Denk gewoon goed na over de keuzes die je maakt! Wij helpen je daar een handje bij.

Giftige planten
De planten die je wilt kopen passen misschien wel precies in je kleurenpalet, maar zijn ze ook veilig? Dat is nog maar de vraag. Kleine kinderen kunnen alles met een leuk kleurtje aanzien voor een lekkere traktatie, dat kan zomaar ook een plant zijn. Er zijn meer giftige planten dan je denkt, dus even om raad vragen bij de lokale tuinier is een goede zet om erachter te komen welke dat zijn.

Harde tuinmeubels
Hoewel we eerder aangaven dat bubbeltjesplastic niet noodzakelijk is, is toch het ene tuinmeubel beter dan de ander. Met een harde tuinbank zijn kansen op blessures al een stuk hoger dan met een loungeset met zachte kussens. Vermijd puntige meubelen en ga voor ronde vormen. Kies bijvoorbeeld ook voor zachtere materialen: rieten stoelen of comfortabele ligbanken. Fijner voor jou, fijner voor de kinderen.

Zandbak
Kinderen kunnen nooit genoeg krijgen van het spelen in de zandbak. En een zandbak is ook nog eens hartstikke makkelijk om in elkaar te zetten. Je koopt een bouwpakket of je koopt hem kant en klaar, je gooit wat zand erin en klaar. De fantasie van de kinderen doet de rest. Ze kunnen zandkastelen bouwen alsof ze aan het strand zijn, maar dan lekker gewoon in de achtertuin. Een zandbak is ook nog eens veilig omdat kinderen nergens vanaf kunnen vallen, of zich kunnen bezeren.

Gras versus tegels
Kies je voor gras of voor tegels? Als kinderen vallen op het gras is dat een stuk minder pijnlijk dan vallen op stenen tegels. Van het gras kun je een speelgazon maken waar je de speeltoestellen neerzet. Op deze plekken kun je ook goed gebruik maken voor speciale rubberen speeltegels. Gras zorgt natuurlijk weer wel voor meer onderhoud. Als dat een groot nadeel is, kun je ook nog kunstgras overwegen. Zo heb je wel de voordelen, maar niet de nadelen van gras!

Ruimte en afscheidingen
Belangrijk is wel dat je een gedeelte hebt waar kinderen kunnen spelen en een gedeelte waar jij als volwassene ook lekker en rustig kunt zitten. Zorg dus voor duidelijke afscheidingen. Daarnaast is het belangrijk om ook duidelijke en goede afscheidingen te hebben naar eventuele buren, de rest van de buurt, een weg of sloot achter het huis. Je wil niet dat er constant ballen over de schutting vliegen en je wil ook niet dat kinderen heel makkelijk uit de tuin weglopen. Denk dus ook aan een tuindeur met een hoog slot waar kinderen niet bij kunnen.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Een heerlijk terras creëer je zo

Nu het zomer is, spenderen we een groot deel van onze tijd thuis in onze …

Share
Share