De prinses en de erwten

Screenshot 2014-09-06 at 15.17.59Een grappig verhaal voor lastige eters, of ze nu in een paleis wonen of daarbuiten. Marleentje is een lief en welopgevoed meisje dat altijd doet wat papa zegt en altijd haar bordje leeg eet. Totdat ze op een dag doperwtjes voorgeschoteld krijgt…..

Ze krijgt hier zo’n heftige aanval van dat de dokter maar één conclusie kan trekken: Marleentje is een prinses en moet onmiddellijk naar een erwten-vrij paleis vertrekken. Maar of het daar nu zo veel beter is?

Recensie

Een verhaal over een prinsesje, een roze kaft en dan nog glitter-letters ook… Het boek hoeft eigenlijk niet eens meer gelezen te worden, mijn eigen prinsesje vindt de buitenkant al zo mooi, dat ze het boek stevig tegen zich aan klemt en vraagt of we deze alsjeblieft zelf mogen houden voor de recensie.

Screenshot 2014-09-06 at 15.20.40Bij Trotse Moeders schrijven een heleboel andere recensenten ook reviews over boeken en speelgoed, en mijn kinderen zien regelmatig producten verstuurd worden die ze ook wel zelf hadden willen uitproberen of lezen.

Ditmaal heeft mijn dochter geluk: dit boek lezen we zelf. En gelukkig blijkt niet alleen de kaft leuk te zijn 😉

De prinses en de erwten is in rijmvorm geschreven, wat ik zelf erg prettig vind om voor te lezen. Voor kinderen is het ook erg fijn om naar te luisteren en wanneer je (zoals ik) het boek al vaak hebt voorgelezen, kunnen kinderen de laatste woorden van de zinnen zelf aanvullen.Screenshot 2014-09-06 at 15.20.59

Er zit enorm veel humor in het boek, zowel in de tekeningen als in het verhaal zelf. Ook ik ben er weg van en vind het dus niet erg om dit boek veelvuldig voor te lezen. Tussendoor (ik lees het maximaal 2 keer per dag) pakt mijn dochter het boek zelf en bestudeert ze de tekeningen en probeert stukjes te lezen.Screenshot 2014-09-06 at 15.21.43

Het verhaal gaat over een meisje (Marleentje) wat nogal heftig op het eten van doperwtjes reageert, waardoor de dokter maar één conclusie kan trekken: “Marleentje is een prinses”. Consequentie hiervan is -uiteraard-  dat Marleentje naar een erwt-vrij paleis moet. “Daar is ze, de schat! riep de koning ontroerd. Arm ding, zei zijn vrouw, ze kreeg érwten gevoerd!“.

Het lijkt een paradijs, mooie jurkjes, juwelen, speelgoed, boeken en knuffels en nóóit meer erwten. Maar….

Ik vertel niet hoe het verder gaat (wat een cliffhanger hè?), dit is echt een boek waar je geen spijt van krijgt wanneer je het koopt. Bij ons is het een boek wat al zo vaak gelezen is, dat zelfs ik er stukken van uit mijn hoofd kan opzeggen. Mijn dochter lust wel erwten, maar het zou zo maar kunnen dat een dergelijk boek, behalve (voor)leesplezier ook helpt bij het leegeten van bordjes waarop erwten liggen.

De Prinses en de Erwten – Caryl Hart & Sarah Warburton
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Gottmer
Bestel dit boek hier >>>>

prinses-pakjes-trotse-moeders

 

Van dezelfde auteur is er ook het boek “De Prinses en de Pakjes
De recensie van dit boek vind je hier >>>>
Dit boek bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share