Ziggy’s cadeau- zoekplaatjes

Ziggy’s Cadeau- Zoekplaatjes is een nieuw interactief zoekspel voor op de iPad Ziggy, het hondje dat we kennen uit de app ‘Prinses Arabella wil spelen’ heeft vanaf nu zijn eigen spel.  Op zoek naar de eigenaar van het cadeautje dat hij gevonden heeft, gaat hij langs alle vertrekken in het paleis. Hij ontmoet daar de koning en  koningin, de prins en prinsessen en de lakei. In al hun mooie kamers kunnen kinderen zoeken naar de verborgen plaatjes en ontdekken ze samen met Ziggy voor wie het cadeautje is.

Vrolijk zoeken
Het is vrolijk zoeken in de kleurrijke tekeningen van Mylo Freeman. Door te tikken op het scherm selecteren kinderen de plaatjes die ze moeten verzamelen en ontdekken ze verrassende animaties en geluiden. Als alles gevonden is, mogen ze door naar de volgende zoekplaat. Bij het opstarten van een nieuw spel krijgen de kinderen een andere set plaatjes. Elke zoekplaat wordt ingeleid door een kort verhaal dat makkelijk te lezen is, voor zowel de beginnende; als voor de meer ervaren lezertjes. De teksten zijn zowel in het Nederlands, Engels, Frans en Duits te lezen. De kinderen die nog niet kunnen lezen kunnen ook luisteren naar de korte gesproken instructies.

Gratis
De app is tot en met 15 januari gratis de downloaden in de App  store.

About Barbara Gemen

barbara@dataunlimited.nl'
Ooit als stagiaire gestart bij TrotseMoeders.nl en nu aan de slag als chef-redactie van deze website. Ik houd me hierdoor vooral bezig met het aansturen van alle bloggers en recensenten.

Check Also

OSMO: interactief leren [review van OSMO Tangram]

OSMO is een ‘award-winning’ spelsysteem dat een geheel nieuwe interactie met de iPad biedt door …